StoryEditorOCM
Splitprevencija

Preko 200 djelatnika KBC- a Split odazvalo se na besplatne preglede kože, njih 14 je poslano na dodatne pretrage

Piše Ivica Marković
7. srpnja 2023. - 14:06

Više od 200 djelatnika KBC - a Split odazvali su se na besplatne preglede kože i madeža koji su u srijedu održani u ambulantama Klinike za onkologiju KBC - a Split.

Cilj ove preventivne akcije bilo je rano prepoznavanje i otkrivanje suspektnih promjena na koži.

Odaziv je bio velik, a preglede su, kako doznajemo od Kristine Bitange, glasnogovornice splitske bolnice obavljali specijalisti s Klinike za kožne i spolne bolesti.

Od svih pregledanih, a bilo ih je kako smo napisali više od 200, za njih 69 to je bio prvi pregled madeža. Tijekom pregleda pronađeno je 14 atipičnih promjena na koži pa su ti djelatnici poslani na daljnju obradu.

Zadovoljna velikim odazivom dr. Dubravka Vuković pohvalila je osviještenost djelatnika KBC-a o važnosti preventivnih pregleda.

"U ovo toplo doba godine, kada više nego inače boravimo na otvorenom, ne zaboravimo i na zaštitu kože od neželjenog djelovanja ultraljubičastih zraka i to nanošenjem sredstava za zaštitu kože od sunca, nošenjem zaštitne odjeće i izbjegavanjem sunca u periodu najjače insolacije, od 11 do 17 sati", istaknula je dr. Vuković.

Za organizaciju ove preventivne akcije pobrinula se Županijska liga protiv raka u suradnji s Klinikom za kožne i spolne bolesti KBC Split i brandom La Roche Posay. Zbog velikog interesa najavljeno je da će biti organizirano još ovakvih akcija.

image
Joško Šupić/Ilustracija/ Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:45