StoryEditorOCM
Splitsve zauzeto

Preko 1500 Splićana stalo je u red za mjesto u nekoj od javnih garaža. Načekat će se, a kriterij je samo jedan

Piše Lucija Vujnović
26. kolovoza 2023. - 08:20

Kronični nedostatak parking mjesta u Splitu nije ništa novo, a da izbjegnu dugotrajno kruženje po kvartu kako bi parkirali automobil, sve više se građana okreće opciji korištenja garažnog mjesta u nekoj od javnih garaža. 

 "U 19 javnih garaža kojima upravlja tvrtka Split parking d.o.o. trenutno na listama za mjesec srpanj 2023. godine imamo 1.586 zainteresiranih za korištenje nove mjesečne pretplate", rekao nam je Edo Karaman, voditelj garaža Split parkinga. 

Kako bi dobili mjesto u garaži, potrebno je ispuniti obrazac na stranici Split parking, odnosno ispuniti "Zahtjev za zaključivanjem ugovora o korištenju garažnog mjesta u garaži". 

image
Feđa Klarić/Cropix

"Kriterij za dodjelu nove mjesečne pretplate u javnim garažama je položaj na listi čekanja. U uvjetima kada postojeći korisnik mjesečne pretplate u pojedinoj  garaži prestane koristiti parkirno mjesto, poziva se na sklapanje Ugovora o korištenju mjesečne pretplate, prvi s liste čekanja u toj garaži. Lista čekanja u svakoj garaži formira se po redoslijedu zaprimljenih zahtjeva", poručio je voditelj. 

Cijena mjesečne pretplate u javnim garažama za fizičke osobe iznosi 38,49 eura, a izuzetak od navedene cijene mjesečne pretplate predstavljaju korisnici pretplate na otvorenim dijelovima garaže - teresama koji plaćaju manji iznos. 

"Na osnovu lista čekanja u javnim garažama, najveći interes postoji za javnu garažu Boškovićeva (Ulica Ruđera Boškovića 25) i Doverska (Doverska ulica 21 a)", kaže Edo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:01