StoryEditorOCM
SplitWOW, OVO JE HRVATSKA

Predstavljena je dvojezična slikovnica, glavni lik je unuka Manda koju baka pričom vodi kroz mitove i legende

Piše M. Dr.
14. lipnja 2023. - 21:53

Promocija dvojezične slikovnice ‘Wow, ovo je Hrvatska‘, autorica Ružice Kandić i Ane Rako održana je u Prokulturi – Kući jezika i kulture Peristil.

Riječ je o interaktivnom djelu na hrvatskom i engleskom jeziku, pisanom na edukativan i zanimljiv način koje upoznaje djecu ne samo s bogatom hrvatskom baštinom, već i sa suvremenim znamenitostima naše zemlje.

-  Činjenica je da se nalazimo u turističkoj zemlji, odakle se i rodila ideja o slikovnici.

Namijenjena je obiteljima, djeci i roditeljima koji će na taj način osvježiti uspomene na domovinu, ali i obnoviti svoja znanja i naravno svojoj djeci približiti ono što je najvažnije - ljubav prema domovini - kazala nam je Ružica Kandić.

Svijest o ljepoti domovine, njena kulturna baština i prirodne ljepote, važnost očuvanja vlastitog nacionalnog identiteta, građanski odgoj, tolerancija prema različitim kulturama, usvajanje stranog jezika, kao i poticanje na bolje ovladavanje hrvatskim jezikom - sve je to obuhvaćeno kroz inovativan pristup ove dvojezične slikovnice.

Namijenjena je djeci i roditeljima kako bi kvalitetno proveli vrijeme, učeći zajedno o domovini, a potom je možda i proputovali.

U svom prvom izdanju baka svoju unuku Mandu pričom vodi kroz mitove i legende Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika, Imotskog, Krke, Pule, Siska, Ogulina i Varaždina.

Slikovnica obuhvaća priče koje se generacijama prenose s koljena na koljeno, a uz mnogo zabavnih i interaktivnih dvojezičnih sadržaja i zadatka čitatelj ima priliku saznati mnoštvo edukativnih i zanimljivih informacija o širem području opisanih lokacija. Na taj način priče povezuju mitove i legende iz prošlosti sa suvremenim sadržajima.

Predstavila je urednica Anita Benčec Nikolovski.

Na promociji su bili i Antea Domljan iz TZ-a Split te Lino Ursić iz Županije.

image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:42