StoryEditorOCM
Splitpanika na dračevcu

Predsjednik splitskog Općinskog suda Dražen Maravić otkrio tko je dojavio da im prijeti bomba: ‘Tajnica se javila...‘

14. rujna 2023. - 12:08

U posljednjih godinu i pol moga mandata ovo danas je bila druga dojava o bombi u zgradi Općinskog suda u Splitu na Dračevcu. Tajnica mi je rekla, kako je dojava stigla telefonskim putem na portu Suda, gdje se nalaze pravosudni policajci. Dojava je bila u 9.04 sati, rekao nam je Dražen Maravić, predsjednik općinskog suda u Splitu.

Zanimalo nas je li informaciju o bombi dojavio muški ili ženski glas?

- Ni muški ni ženski, već "robotski glas", odnosno netko je pustio prijetnju preko kompjutera, kazao nam je sudac Maravić.

Kako ovo nije prvi put da likovi dojavljuju ovakve prijetnje, na Sudu su već obaviješteni što u takvim situacijama treba uraditi.

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix

- Imamo proceduru za evakuaciju u ovakvim slučajevima i bez panike smo napustili zgradu Suda. Ne znam točno koliko je tijekom evakuacije bilo ljudi u zgradi Suda, no pretpostavljam da ih je bilo puno. Naime, dugo smo imali štrajk u pravosudnom sektoru, pa smo potom imali godišnje odmore i sada ima jako puno rasprava. Svi smi izišli ispred zgrade Suda i čekali, kazuje Maravić.

Policija je brzo došla i odmah ogradila područje dvorišta oko Suda.

- Ma došli su za nekoliko minuta. Prvo je došla temeljna policija, a potom osobe koje su, sa psima, prvo utvrdile da u zgradi nema nikoga, a potom je obavljen pregled unutrašnjosti Suda, kao i automobila koji su bili parkirani uz samu zgradu Suda. Ja sam se u zgradu vratio u 10.50 minuta, kazao nam je Dražen Maravić.

Dojava je na svu sreću bila lažna.

image
V. U.
image
V. U.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:32