StoryEditorOCM
Splittoni piplica

Predsjednik kotara Mejaši Ivici Puljku: Obećanje o školi na Kili ste prekršili, a sad ću se ja pobrinuti da se ubrzate

Piše SPLIT SD
28. siječnja 2023. - 16:04

Na izvješće splitskoga gradonačelnika Ivice Puljka o statusu strateških projekata u Splitu reagirao je predsjednik Gradskog kotara Mejaši iz redova HDZ-a Toni Piplica.

On je na svome Facebook profilu, pod naslovom "Osnovna škola Kila?" napisao sljedeće:

"Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća čuli smo gradonačelnikovo izvješće o statusu strateških projekata u Splitu, između ostalog i o statusu projekata izgradnje i dogradnje osnovnih škola. OPET nismo čuli ni riječi o izgradnji OŠ Kila, ali ovaj put sam primoran reagirati.

image

‘Problem je samo što ste to obećali i napisali, a riječi su vas stigle", poručio je predsjednik Gradskog kotara Mejaši Toni Piplica splitskom gradonačelniku Ivici Puljku

Nera Simić/Cropix

Ni dosad nisam bio pretjerano optimističan kada je riječ o izgradnji OŠ Kila, ali htio sam dati gradonačelniku vremena i ne skakati na prvu da ne ispadnem vječito gunđalo. Međutim, poslije 2 godine mandata, što smatram dovoljnim vremenom za barem odrediti smjer, moram reagirati jer se apsolutno NIŠTA nije napravilo, a pritom je gradonačelnik prekršio i obećano i zapisano.

Prekršio je ono na čemu je dobio izbore, a stoji u njegovom programu. Prekršio je ono na čemu je skupa sa suprugom gradio političku karijeru, a to je izgradnja OŠ Žnjan-Pazdigrad. U fotografiji ispod objave je citat iz gradonačelnikovog programa u kojem stoji da će do kraja 2022. imati lokaciju za izgradnju OŠ Kila, a do kraja mandata će se izgraditi.

Sada smo na pragu veljače 2023., a Grad Split još uvijek nema lokaciju za školu. Vjeruje li tko još da je to moguće? Gradonačelniče, nitko nije bio sretniji od mene kad se izgradila škola u meni susjednom kvartu, ali djeca s Pazdigrada nisu važnija od djece s Kile i Mejaša. OŠ Mejaši se guši u 3 smjene, djelatno osoblje je na rubu živaca, a roditelji više ne mogu pratiti ovaj ritam. Kvart je pred pucanjem jer postojeća infrastruktura nije dostatna za svakodnevno cirkuliranje tolikog broja ljudi u prostoru oko škole.

Obećanje prema djeci i roditeljima ste prekršili, ali sad ću se ja pobrinuti da se ubrzate. Za početak ću biti konstruktivan i predložiti lokacije zapadno od odlagališta Karepovac, kuda bi u budućnosti trebao prolaziti Put Kile (screenshot u prilogu). To je prvi korak. Drugi korak je otkup zemljišta, a treći točkaste izmjene GUP-a kako bi se mogla izgraditi škola.

image

‘OŠ Mejaši se guši u 3 smjene, djelatno osoblje je na rubu živaca, a roditelji više ne mogu pratiti ovaj ritam‘, napisao je Piplica na Facebooku

Nikola Vilić/Cropix

Ukoliko na idućoj sjednici GV na izvješću o statusu strateških projekata OPET ne čujem ništa o školi, onda mogu obećati da ću zajedno s roditeljima i stanovnicima GK Mejaši krenuti žustrije u našu borbu za OŠ Kila, a ja svoje obećanje neću prekršiti. Gradonačelniče, ako za Vas OŠ Kila nije strateški projekt, za nas itekako jest, ne samo strateški nego životni. Problem je samo što ste to obećali i napisali, a riječi su vas stigle", napisao je predsjednik Gradskog kotara Mejaši Toni Piplica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 10:44