Splitmogući uzrok

Požar kraj Slobodne buknuo u stolarskoj radnji, iskra iz aparata za zavarivanje zapalila piljevinu?

Piše Hina, JL
20. srpanj 2019. - 23:43

Veliki požar koji je u subotu popodne buknuo u staroj knjigovežnici "Slobodne Dalmacije" lokaliziran je, a vatrogasci su i dalje na terenu dok požar sasvim ne ugase.

Iz splitske Javne vatrogasne postrojbe izvijestili su da su požar u skladištu uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta.

Prvu dojavu o gustom crnom dimu iz smjera "Slobodne Dalmacije" vatrogasci su primili u 16,41 sati. Na teren je odmah izašlo 23 gasitelja iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, dobrovoljnih vatrogasnih društva Split i Vranjic sa osam vozila. Požar je lokaliziran u 17,25 sati, no vatrogasci su i dalje na terenu.

Zbog gustog dima i moguće eksplozije - budući da su u zgradi skladišta bile boce plina- tijekom gašenja požara evakuirani su stanari okolnih zgrada, kao i novinari redakcije "Slobodne Dalmacije" iz susjedne zgrade. 

Hina doznaje kako je požar buknuo u stolarskoj radionici i da je izgorio dio unutrašnjosti i krova. Kako doznaje Jutarnji, vlasnik je radio aparatom za zavarivanje. Otišao je na ručak, a piljevina, u koju je skočila iskra, se zapalila.

Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta zasigurno neće biti mala.

Očevid će utvrditi uzroke požara.

#POžAR#SLOBODNA DALMACIJA