StoryEditorOCM
SplitPRAVA LUDNICA

Tko ovdje išta može naučiti?! Poslušajte kako zvuči nastava u ovim splitskim školama: ‘Pa ti tumači lekciju...‘

Piše Lucija Vujnović
27. listopada 2023. - 08:31

Učenici, profesori i zaposlenici I. i II. gimnazije ove se školske godine moraju naoružati čeličnim živcima budući da je škola okružena gradilištima.

Na posljednjem katu zgrade preuređuje se prostor koji će biti dodijeljen Umjetničkoj akademiji, a kroz prozor imaju pogled na gradilište Obrtne tehničke škole.

– U okviru nadogradnje školskih radionica dignut će se još dva kata. U dvorištu će se iskopati podzemne garaže koje smo obvezni izgraditi. Dobit će se prostor od 1200 metara četvornih – objasnio je ravnatelj Milivoj Kalebić.

U I. gimnaziji prvi školski sat protekao je uz ritmove građevinskih sonata. Video koji je stigao na našu adresu prikazuje kako to izgleda na licu mjesta. Uvjeta za učenje i predavanje gotovo da i nema. Traje samo osam sekundi, taman koliko je dovoljno da osjetite prvi val iritacije izazvane ovim zvukovima.

– Pa ti sad tumači lekciju dok iznad tebe štemaju, a preko puta pikamer buši rupe – napisao je jedan od profesora, koji se već mjesecima pita kako raditi u ovakvim uvjetima.

Svi prisutni na nastavi već su, kaže, naviknuli da ih bušenje prekine u pola rečenice.

– Počne buka, pa čekaš da prestane – kratko je opisao.

Ovakva situacija će, kažu, biti sve do travnja kad je planiran kraj izvođenja radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:11