StoryEditor
Splitvozači, oprez!

Posebna prometna regulacija zbog garaže: zbog dodatnim mjesta za parkiranje Šimićeva od srijede - jednosmjerna

9. kolovoza 2020. - 19:27
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Iz "Split parkinga" obavještavaju da će se dijelom Ulice Antuna Branka Šimića na Blatinama od srijede 12. kolovoza voziti jednosmjerno.

Razlog posebne regulacije prometa je potreba za dodatnim alternativnim parkirnim mjestima koja će stanovnici kotara moći koristiti za vrijeme sanacije postojeće garaže u Šimićevoj, čiji je početak planiran 17. kolovoza.

Ulica će s obje strane u određenom dijelu ostati dvosmjerna, a središnji dio ulice postat će jednosmjeran. Jednosmjerno će se voziti u dužini od oko 400 metara počevši od garaža u kojima se nalazi autopraonica, a vozit će se u smjeru zapada. Na južnom kolničkom traku i dijelu nogostupa uz južni kolnički trak označit će se kosa parkirališna mjesta. Predloženim rješenjem osigurava se dodatnih 60 mjesta za parkiranje i zadržavaju se postojeće širine prolaza za pješake.

Iz gradske tvrtke poručili su kako je Grad Split izdao potrebnu suglasnost, a posebna prometna regulacija trajat će do kraja sanacije garaže.

- Svjesni smo da je moguće da će za vrijeme trajanja radova stanovnici kotara u određenim trenucima biti dekomodirani, ali molimo za strpljenje i razumijevanje. Sanacija garaže u Šimićevoj neophodna je zbog sigurnosti i zaštite građana i imovine, a produžit će i životni vijek garaže. Učinit ćemo sve da se ona što prije završi - poručili su iz "Split parkinga".

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna započeli su radovi na pripremi privremenog parkirališta koje će stanovnici kotare Blatine moći koristiti dok traje sanacija garaže, a koje će imati oko 100 parkirnih mjesta. U dogovoru s kotarom, kao lokacija dogovoren je sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane, a nakon završetka sanacije garaže, korištene površine uredit će se i vratiti u prvobitnu namjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 02:41