StoryEditor
Splitsmrdljivi potočić

'Poplivala' jama Kerumovog restorana na Benama, kupači se guše u nesnosnom smradu

17. kolovoza 2016. - 14:35
bene00

Prilično ružan prizor zatekli su kupači i rekreativci na Benama nakon što je puteljak koji vodi kroz šumicu do mora "poplivao", šireći pri tome nesnosan smrad, i to zbog navodno neispravne sanitarne jame obližnjeg ugostiteljskog objekta!

Odmah smo nazvali voditelja (neimenovanog, op.a.) restorana "Benedikt" u vlasništvu tvrtke "Uvala Bene", jednog u nizu poslovnih subjekata koje nadzire Željko Kerum, ali voditelj ugostiteljskog objekta je brzo prekinuo vezu, ne javljajući se nakon toga na telefon. Kao da je znao što ćemo ga pitati!

Znatno susretljiviji je bio Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Marjanom, koji je, poput naše redakcije i komunalaca, već primio pozive nezadovoljnih građana.

- Odmah smo reagirali i, kako stvari stoje, vlasnik restorana uredno prazni septičku jamu dvaput tjedno, što vidimo i po kamionima koji dolaze na Bene za tu svrhu, no pretpostavljam da cijevi negdje propuštaju. Napravili smo zapisnik i uputili vlasnika na postupanje, te vjerujem da će brzo sanirati eventualni kvar - rekao nam je Koharević.

Nažalost, ovo nije prvi put da se nešto slično događa oko restorana "Benedikt". Ako tamo sjednete na kavu, čaroliju predodžbe o ugodnom, sjenovitom mjestu za opuštanje, gdje se uostalom, može i prezalogajiti, pokvarit će vam "potočić" s gornje strane štekata koji nimalo ne izgleda privlačno. Neki "vrag" tu stalno curi već mjesecima, naročito iza hladnjaka za sladoled, a odgovorni ništa ne poduzimaju.

Kad već kritiziramo, moramo se nadovezati i na fotografije koje su nam poslali čitatelji, na kojima su, među ostalim, i one s najnovijim potočićem u šumici. Iza napuhanih dvoraca i trampulina za dječju igru, kao i sa stražnje strane restorana, stanje je zaista kaotično: polomljene grane suše se same od sebe, željezarija hvata ruzinu, a tamošnja šumica potpuno je neprohodna.

O starom drvenom mostiću koji je trebao služiti za igru da ne govorimo. Već godinama stoji devastiran, a ispod njega se stvorila prava kaljuža.

Eh da, s morske strane se sve čini u redu - kupača ne nedostaje, uglavnom tu dolaze obitelji s malom djecom i umirovljenici, ali i turisti. Ima hlada i dostupnih ležaljki, tuš je u funkciji, a more je, prema posljednjim ispitivanjima, izvrsne kakvoće.

Još da odgovorni ulože truda i urede okoliš, jer Bene zaslužuju više od namještenih kadrova na turističkim razglednicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 16:15