StoryEditor
SplitRASPISAN DRUGI NATJEČAJ

Polovinu Oparine vlade čine privremeni 'ministri'

30. srpnja 2018. - 01:02

Još uvijek nisu popunjena sva pročelnička mjesta u Banovini, kojih je nakon preustroja gradske uprave ukupno 12, dok je ranije djelovalo 18 odjela i službi.
Sredinom ovog mjeseca poništena su javna nadmetanja za izbor pročelnika Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam, te za dužnost šefa Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša. No, novost je da je prije tri dana raspisan natječaj za čelno mjesto Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju.
Ni taj resor u lokalnoj samoupravi dosad nije imao puno sreće jer je prvi natječaj također poništen, iako je u uži krug ušlo dvoje kandidata – Dijana Jerković, socijalna pedagoginja i stručna savjetnica u nacionalnom Uredu za zloporabu droga, te Kruno Jelinović, koji je prije radio u Upravnom odjelu za financije, dok ga sada službeni telefonski imenik gradske uprave smješta baš u taj odjel za koji se natjecao, gdje je viši savjetnik u Odsjeku za demografsku potporu i međugeneracijsku solidarnost.
Stručni uvjeti potrebni za aktualni natječaj nalažu da kandidati moraju biti magistri ili stručni specijalisti humanističke, društvene ili zdravstvene struke, trebaju imati najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, te organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine za uspješno upravljanje upravnim tijelom. Prijavu s potrebnim prilozima kandidati trebaju dostaviti na adresu Grada, Obala kneza Branimira 17, i to u roku od osam dana od objave natječaja u Narodnim novinama.
Gradskim "ministarstvom" socijale i dalje će, do rezultata aktualnog natječaja, upravljati Romana Škrabić, višegodišnja pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb koja je na tu dužnost izabrana u Kerumovu gradonačelničkom mandatu. Kasnije bi, kako imenik otkriva, trebala prijeći u Ured Grada, gdje će biti viša savjetnica u Odsjeku za staru gradsku jezgru i baštinu.
Od kraja prošle godine dužnost ovlaštenog pročelnika obavljaju Damir Babić kao šef Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, a Ivan Leko i dalje upravlja Službom za gospodarenje gradskom imovinom.
Nepoznato je i kada će se raspisati novi natječaji za sektore prostornog planiranja i gospodarstva, koji su prvi put objavljeni u svibnju. Dotad je do izbora novog pročelnika za potonji s prefiksom vršiteljice dužnosti zadužena Ela Žižić, kao i u vrijeme kada je u poteštatskoj fotelji sjedio Ivo Baldasar, no sudeći prema podacima iz imenika gradske uprave, postat će voditeljica Odsjeka za upravljanje i kontrolu poslovanja gradskih poduzeća u potpunoj drugoj Službi za gospodarenje gradskom imovinom.
Na čelu resora zaduženoga za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša, što je dogovorom unutar vladajuće koalicije pripalo Kerumovu HGS-u, također će do daljnjega biti Branka Mimica.

item - id = 558517
related id = 0 -> 1126939
related id = 1 -> 1126095
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 06:53