StoryEditorOCM
Splitistražitelji na terenu

Policija na Marjanu! Nakon niza napisa i objava o prekomjernoj sječi stabala DORH poslao inspektore, provode se izvidi na sjevernim padinama, češlja dokumentacija...

Piše G. Z.
14. ožujka 2019. - 17:34
sjeca_marjan21-050319

Splitski policajci proteklih su dana obavljali izvide na sjevernoj padini Marjana kako bi provjerili stanje na terenu, vezano uz niz objava u medijima i na društvenim mrežama koje upućuju na prekomjernu sječu park šume i posljedice višegodišnjeg lošeg upravljanja zbog kojega je, kako se navodi u napisima, dijelom došlo do 'epidemije' potkornjaka. Kako neslužbeno doznajemo, izvidi se obavljaju na temelju naloga Općinskog državnog odvjetništva i u sklopu postupka već su obavljeni razgovori s nekoliko osoba upućenih u stanje na terenu.

Osim aktualne sječe zaraženih stabala, ali i onih na kojima za sad nije primijećena pojava nametnika, policijske aktivnosti vezane su i uz ranije kaznene prijave koje sežu i pet godina unatrag, a podnosili su ih aktivisti i udruge protiv Javne ustanove za upravljanje Marjanom.

Među dokumentima koji su se u tom razdoblju osporavali nalazi se i mišljenje šumarskih inspektora po kojem su se tadašnje aktivnosti u splitskoj park šumi obavljale sukladno Planu gospodarenja Marjanom, što je bivša uprava te institucije, na čelu s Robertom Koharevićem, često isticala kao argument u vlastitu korist. Međutim, naši izvori tvrde da su se i spomenuta pozitivna mišljenja šumarskih inspektora o tadašnjim radovima na Marjanu sada našla pod povećalom istražitelja.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 06:06