StoryEditorOCM
SplitMINI KAREPOVAC

Pogledajte ovu sramotu na splitskom ‘Dječjem dispanzeru‘. Vijećnik Pametnog javno poručio ravnatelju: ‘Sram Vas bilo!‘

Piše Split SD
8. svibnja 2023. - 08:57

Jakov Prkić, županijski vijećnik Pametnog za Split i Dalmaciju obrušio se javno u svom Facebook statusu na ravnatelja županijskog Doma zdravlja Marka Rađu.

Poštovani ravnatelju Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa,

Možda bi bilo bolje da sam Vam se obratio direktno kao građanin ili županijski vijećnik, ali kako je riječ o problemu koji se ponavlja učinit ću to javno. Radi se o problemu čišćenja zgrade Doma zdravlja na Trgu hrvatske bratske zajednice 4, poznatije po nazivu "Dječji dispanzer".

image
Joško Šupić/Cropix

Već je u medijima pisano kako je okno stubišta sa istočne strane zgrade prljavo i kako se ne čisti jer čistačice nemaju pristup tom dijelu zgrade. Kako je moguće da i čistačica nema ključ koji bi joj omogućio pristup nije jasno nikome.

Odgovarajući na upit novinarke tada ste izjavili: " Što se tiče čistoće prostora, u taj se prostor ulazi samo nekoliko puta godišnje i ne čisti se redovito. S druge strane, ove slike najbolje pokazuju "kulturu" određenog dijela naših sugrađana i korisnika zgrade Školske poliklinike, koji smeće bacaju "preko ograde" umjesto na predviđena mjesta, u koševe za smeće."

image
Facebook 

Iz izjave je jasno kako su korisnici usluga glavni krivci za prljavštinu i otpatke, a ne činjenica da se taj dio čisti par puta godišnje. Sram Vas bilo. Jel nas Vi to činite budalama?

Probajte vlastiti dom čistiti par puta godišnje pa se i sami uvjerite je li to dovoljno. Sudeći po smeću koje sam fotografirao u petak 5. svibnja, teško da je to isključivo rezultat građanske nekulture, jer čisto sumnjam da građani šetaju s komadom stiropora od pola metra pod miškom i nemaju ga gdje baciti osim u okno stubišta Dječjeg dispanzera.

image
Facebook 

Nije mi ni na kraj pameti poput Vas tražiti opravdanje u arhivaru koji tamo rijetko svraća. Niti me zanima što mu je majka zamjenica pročelnika u Županiji. Vi i samo Vi ste odgovorni za mini Karepovac u zdravstvenoj ustanovi!! Iskreno se nadam kako će sanitarni inspektori zakucati i na Vaša vrata.

image
Vladimir Dugandžićzić/Cropix

A u međuvremenu, ako se prostor ne očisti, to ću napraviti sam. Spustit ću se u okno stubišta uzeti metlu i škovaceru i očistiti prostor, jer mi je neugodno i sram me je da jedna zdravstvena ustanova tako izgleda. A Vi, dok ja budem čistio, zovite policiju pa npr. prijavite provalu, ili još bolje prijavite da neka budala neovlašteno čisti smeće u Dječjem dispanzeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:12