StoryEditor
Splitšok u tijardovićevoj

Pogledajte kakva je voda jutros potekla iz slavine na Pujankama; Tomislav Šuta: Voda je ispravna, svi parametri su uredni

Piše PSD
9. svibnja 2019. - 10:45
Voda00

Iako je mutna voda iz slavina za Splićane već duže vrijeme sasvim uobičajene pojava, stanare Pujanki jutros je iznenadio sasvim novi stupanj 'zamućenja'.

'Iz slavine je jutros tekla - nafta. Voda se s vremenom razbistrila, ali jos uvijek smrdi na naftu', napisala nam je čitateljica s adresom u Tijardovićevoj ulici.

- Jutros oko 7,30 sati kada sam se digla kao i uvijek išla sam si uliti vode, a kad sam otvorila špinu, blago rečeno sam se šokirala. Odjednom je počela curiti crna tekućina koja je neugodno smrdjela. Sve je poprskalo okolo! Nakon što je par litara isteklo, voda se unormalila, ali se još uvijek smrad osjetio, objašnjava nam čitateljica iz Tijardovićeve na Pujankama.

- Koliko znam radova u našoj ulici nema, a ne znam jel ovo pokazatelj da postoji kontaminacija cijevi ili što. Do sada smo imali problema s mutnoćom vode kao i svi Splićani, ali ovo nikada nismo doživjeli. Ne znam jesu li susjedi imali sličan problem, ali ovo više nije normalno! - kaže nam čitateljica.

Nakon što nam se javila čitateljica kontaktirali smo i Tomislava Šutu, direktora splitskog Vodovoda:

- O situaciji smo saznali od vas i odmah smo poslali ekipu na teren kako bi ispitali što se događa jer nam je ovo prvi glas o tome. Redovito uzimamo uzorke vode koju analiziramo i svi su parametri uvijek bili normalni. Nemam predodžbu što bi to moglo biti, ali bilo tko je mogao nešto staviti i fotografirati, ne mogu se ovakve stvari objavljivati bez provjere jer se na ovaj način podiže histerija. Čim dobijemo rezultat kontaktirat ćemo vas, kratko nam je rekao Tomislav Šuta te dodao:

- Naši ljudi su na terenu, uzimamo uzorke vode i vrlo ozbiljno pristupamo ovakvim prijavama. Prema svim saznanjima, nikakve kontaminacije vode nema. Manja zamućenja mogu se dogoditi na mikrolokacijama, recimo kada se izvode nekakvi radovi u zgradama ili oko zgrada. Pri promjenama tlaka moguće je da talog koji se prirodno stvara u cijevima završi u slavinama, ali ne može to biti nikakva nafta. To su veoma ozbiljne stvari, ne možemo se igrati s takvim kvalifikacijama - zaključio je Šuta.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 04:20