StoryEditor
SplitS DRUGE STRANE KOLNIKA

Pogledajte kako su domišljati Splićani reagirali na zabranu parkiranja ispred bolnice Firule: ‘Prvo treba sagraditi garažu pa se tek onda može zabraniti parking‘

Piše Tanja Giovanelli
9. lipnja 2022. - 12:27

-Kad ne možeš više lijevo, onda ostaje desno – riječi su uz koje je video snimku domišljatog doživljaja nove regulacije prometa u okruženju KBC-a Firule podijelio Splićanin u Facebook grupi ˝Prometne zgode i nezgode˝. Kako se može vidjeti u spomenutom videu, vozači su na zabranu parkiranja automobila duž lijeve strane prometnice, gdje su godinama običavali ostavljati vozila reagirali jednostavno ˝prebacivši˝ naviku na desnu stranu kolnika.

Da im nije za zamjeriti dalo se zaključiti iz komentara kojima su drugi članovi ove online zajednice ispratili objavu;

-Prvo treba sagraditi nekakav parking ili garažu pa se tek onda može zabraniti parking za nekakvih 150 auta isprid bolnice. Ne znam sto su očekivali da će se dogoditi kad su stavili ove žute trake?

-U Splitu se komunalni red uvodi postavljanjem stupića i bojanjem asfalta, pravih problem; rješavanja parkinga i prometnica se ne hvata nitko od nadležnih.

-Ali pauci rade punom parom jedan za drugim, četiri su došla kod hitnog kirurškog

Ovo su samo neki od komentara kojima su građani izrazili nezadovoljstvo postojećim stanjem, kao i nastojanjima odgovornih da uvedu red. No, kako to obično biva, nije sve ostalo na grintanju pa je tako bilo i duhovitih dosjetki, među kojima i: ˝To su ih ovi iz bolnice natirali da se pomaknu u hlad˝.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2022 11:24