StoryEditorOCM
Splitbijesna mašina

Pogledajte kako britanska jurilica gazi splitskim prometnicama! Pritom radi opasan prekršaj u prometu, ovo mu je kazna

Piše Frano Kiso
30. siječnja 2024. - 21:29

Nije nikakvo iznenađanje vidjeti skupocjene automobile i nabrijane zvjerke po splitskim cestama, naročito tijekom ljetne sezone kada mnogi entuzijasti odabiru našu obalu kao idealnu destinaciju za road trip avanturu.

Međutim, iznenađenje je vidjeti takve superautomobile usred zime, a upravo je jedan McLaren objavljen na ‘Living in Croatia‘, YouTube kanalu ukrajinske obitelji koji trenutno živi u Hrvatskoj.

No, teško ćete zaključiti tko je vlasnik, kamoli odakle dolazi jer se na cesti kreće bez vidljive registracijske pločice, barem na zadnjem dijelu vozila. Video možete pogledati OVDJE.

Zavirili smo u zakonske propise i ako vozilu nedostaje registarska pločica, a važi mu prometna dozvola i polica obaveznog osiguranja u prometu, odnosno ako ima postavljenu registarsku pločicu, ali ista nije vidljiva sudionicima u prometu sukladno Pravilniku o tehničkim pregledima vozila na cesti (NN 132/17) i Pravilniku o tehničkim pregledima vozila (NN 16/18) od strane policije izvršiti će se tehnički pregled vozila na cesti, o čemu se sastavlja Zapisnik.

Ukoliko postoji sumnja u dodatne preinake na vozilu, vozilo će se uputiti na detaljni izvanredni tehnički pregled vozila u najbližu stanicu za tehnički pregled.

Za vozača koji je počinio navedeni prekršaj sukladno čl. 236. st. 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od nekoliko stotina eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:04