StoryEditorOCM
Splitajde neka

Počela gradnja prvog projekta koji je pripremila Puljkova administracija: ‘Ovo je dan na koji su generacije čekale...‘

Piše SPLIT SD
5. veljače 2024. - 13:33

- Ovo je dan na koji se čekalo punih 35 godina, otkako postoji ova škola. Krenula je izgradnja školske sportske dvorane i dječjeg vrtića. Generacije učenika čekale su ovaj važan dan – rekao je ravnatelj Osnovne škole Pujanki Branimir Glavinović prilikom današnjeg obilježavanja početka radova na izgradnji dvodijelne školske sportske dvorane i dječjeg vrtića na Pujankama.

image
Nikola Vilić/Cropix

Posebnu zahvalu uputio je gradonačelniku Ivici Puljku i suradnicima koji su bili uključeni u pripremu ovog projekta. Istaknuo je kako usprkos činjenici kako su bili bez dvorane, učenice ove škole i njihove učitelje i mentore to nije spriječilo da postižu zapažene rezultate na svim natjecanjima.

Gradonačelnik Ivica Puljak rekao je kako je izuzetno sretan i ponosan što se otvaraju radovi na izgradnji vrtića i školske dvorane te se prisjetio kako je prije dvije i pol godine, kada su on i njegovi zamjenici preuzeli upravljanje Splitom, ovo bio prvi projekt koji su najavili i počeli pripremati.

Rekao je kako je ulaganje u obrazovanje najvažniji dio ulaganja u društvo.

image
Nikola Vilić/Cropix

- U sljedećih nekoliko godina Grad Split će uložiti više od 150 milijuna eura u izgradnju novih i dogradnju postojećih vrtića, izgradnju školskih dvorana i dogradnju školi, kako bi upisali svu djecu u vrtiće, omogućili nastavu u jednoj smjeni te tako visoko podigli standard predškolskog i školskog obrazovanja u Splitu - kaže Puljak.

Brojni sadržaji

Uz Osnovnu školu Pujanki gradi se dvodijelna školska sportska dvorana, kojoj će u prizemlju biti smještene duple svlačionice sa sanitarijama, nastavnički sklop sa kabinetom TZK, ambulantom te dvije nastavničke prostorije. U južnom dijelu bit će smješten prostor sportskih borilišta, s pripadajućim spremištima sprava i opreme te prostorijom režije.

Na katu je predviđeno gledalište koje se sastoji od fiksnog dijela s kapacitetom od 92 gledatelja te teleskopskih tribina od 220 gledatelja. Uz gledalište se nalazi dvorana za korektivnu gimnastiku, pripadajuće svlačionice te spremište opreme.

Garaža uz vrtić

Budući Dječji vrtić Pujanke bit će kapaciteta 8 odgojnih skupina, od kojih 4 jasličke skupine i 4 vrtićke skupine. Predviđena je i izgradnja garaže sa 17 mjesta za potrebe vrtića, kao i sve potrebne prostorije, sanitarne jedinice, kuhinja, blagovaonica, uredi, multisenzorna prostorija, spremište i druge pomoćne prostorije. Predviđen je ozelenjeni tepih-krov, a dostupnost krovnog vrta osigurana je vanjskim i unutrašnjim stubištem. Na krovnim poljima predviđeno je uređenje zelenila i terasa za dječju igru.

Ukupna vrijednost radova je skoro 12 milijuna eura eura, projekt je sufinancirala Europska unija iz programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021-2027 u iznosu od približno milijun i pol eura, a Grad Split će, kako je najavio gradonačelnik, nastaviti i dalje aplicirati na Europska sredstva. Izvođač radova je tvrtka Tromont, a rok za izvršenje radova je 18 mjeseci.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:19