StoryEditorOCM
SplitAH,TA MATEMATIKA

Pauk postavio pitanje pročelnici za komunalu: ‘Koliko jedan hektar iznosi u metrima kvadratnim? Nemate pojma...‘

Piše Split SD
18. svibnja 2023. - 14:47

Martin Mladen Pauk pitao je Leonu Grgić, pročelnicu za komunalu za vrijeme izlaganja o godišnjem izviješću o komunalnom održavanju sljedeće pitanje:

- Poštovana pročelnice, možete li nam odgovoriti - koliko jedan hektar iznosi u metrima kvadratnim?"

- Neću odgovoriti na pitanje vijećnika Pauka jer on sigurno aludira kako ja ne bih trebala biti pročelnica budući da sam žensko - kazala je.

- Ne, gospođo pročelnice, ne aludiram na to da "ne trebate biti pročelnica jer ste žensko." Aludiram na to da dobro plaćena pročelnica nema pojma da je 1 hektar jednako 10 tisuća metara kvadratnih.

image
Joško Ponoš/Cropix

Na apsolutno svim mjestima u svojem izvješću ste napisali da jedan hektar iznosi tisuću metara kvadratnih umjesto stvarnih 10 tisuća metara kvadratnih, a sukladno tome ste prikazali rezultate svog "rada". Samo na ovom primjeru iznosa sredstava i površina čišćenja splitskih plaža ste cjelokupnoj javnosti demonstrirali elementarno nepoznavanje materije i nedostatak općeg znanja.

Upitna je i vaša stručnost, jer je zbilja neshvatljivo kako netko tko vodi odjel za komunalu i godinama radi u Banovini ne zna iskazivati površine, što je gradivo trećeg razreda osnovne škole.

image
Joško Ponoš/Cropix

Prema vašoj računici, po kojoj splitske plaže imaju površinu od 71 hektra, ispada da je pola grada Splita zapravo plaža. Ako krenemo od Bačvica i dođemo do Žnjana, onda se uspnemo do kampusa na Splitu 3 i završimo kod Koteksa, prema vašoj računici - cijelo vrijeme smo na plaži koju revno čiste vaše službe.

Dakle, nema tu nikakvog seksizma i ta vam karta neće upaliti, riječ je isključivo o neznanju i nestručnosti. Sreća naša da gradonačelnik Puljak nije u ruke vaše službe prepustio projektiranje nekakvog parka ili igrališta, jer možda bi Grad Split ušao u granični spor s Republikom Sjevernom Makedonijom - poentirao je Pauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 05:49