StoryEditorOCM
Splitnevjerojatan slučaj

Panika nasred Splitskog kanala: trajekt na putu za Supetar iznenada promijenio smjer, preplašeni putnici nisu znali što se događa! Nastao je kaos, nećete vjerovati što je bio uzrok

Piše Split SD
30. srpnja 2022. - 20:24

Nasred Splitskog kanala dogodio se nevjerojatan slučaj.

Iz splitske trajektne luke u smjeru Supetra krenuo je trajekt Jadrolinije "Juraj Dalmatinac'" da bi se dvadesetak minuta kasnije, posred Splitskog kanala, počeo okretati. Na iznenađenje putnika, trajekt je promijenio smjer i počeo se vraćati u Split.

Anonimni izvor opisao je za portal Dalmacija danas komešanje koje je uslijedilo među putnicima.

- Putnici su bili uznemireni i nitko znao što se događa. Nitko nas nije obavijestio i nastala je opća panika i strah - rekao je putnik.

Kad su stigli u splitsku luku, nastao je, prema njegovim riječima, "cirkus i kaos", jer su se turisti krenuli prema izlazu misleći da su stigli na odredište. 

Kasnije su putnici doznali i razlog nenadane promjene smjera. Jednom je muškarcu na trajektu pozlilo i zatrebala mu je liječnička pomoć.

- Vidjeli smo da Hitna čeka odmah na pristaništu - rekao je svjedok.

Hitna je preuzela muškarca i trajekt je po drugi put krenuo prema Braču.

Čitatelj Dalmacije Danas smatra da je razlog povratka opravdan i nesporan, no ljuti ga činjenica što kapetan nikoga nije obavijestio što se događalo na trajektu, zbog čega je nastala panika.

Pokazalo se da razglas u trajektu nije u funkciji, a odgovor "Jadrolinije" još se čeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 14:13