StoryEditorOCM
SplitPAKAO, A NE ŽIVOT

Ovu Splićanku je majka kao bebu napustila, a nakon smrti bake učinila i beskućnicom: ‘Nisam te željela, glupačo!‘

Piše T. Ga.
9. veljače 2024. - 10:28

Ljubicu je majka prvo kao bebu ostavila u domu za nezbrinutu djecu, a nakon 40 godina lišila i jedinog doma koji je imala! Nevjerojatna priča stigla je iz Splita - donosi emisija Provjereno nove TV.

Majka ju je dva puta ostavila, prvi put kao bebu ju je ostavila u domu u Nazorovoj, nakon što ju je rodila u Zagrebu. Baka i djed su je preuzeli i brinuli o njoj i Ljubica je s njima provela cijeli život. Odrasla je, nakon djedove smrti otplaćivala stan u Splitu u kojem su živjeli, plaćala režije, doplaćivala je baki dom za starije. Sve to vrijeme njena majka je živjela u Italiji i ni u čemu nije sudjelovala niti ikada pokazala bilo kakav interes za bilo kakav kontakt.

- Zaboravi moj broj i moju adresu. Ne želim te kao što te nikada nisam željela, glupačo  - napisala je majka Ljubici u pismu.

Za to vrijeme Ljubica je s bakom prolazila njene zdravstvene probleme - moždane udare, slomljen kuk, epilepsiju i 2 godine demencije.

Godinama nakon smrti bake javila se majka i na ostavinskoj raspravi preuzima nasljedstvo - baš taj stan u kojem Ljubica živi cijeli život. Prodaje ga znajući da njena kćer Ljubica i dalje živi u njemu. Stan je kupio čovjek koji ga nikad nije vidio i bez ključa. Neki dan Ljubica je izbačena na cestu, bez ikakvih prava, u svojoj 42. godini.

Ljubica je sve prethodno ispričala javnom bilježniku i nije uzela odvjetnika, misleći da je činjenica da je ona otplatila stan i brinula se za baku dovoljno da se iz nasljedstva isključi njena majka koja se nije brinula za roditelje. Bez da je Ljubica otplatila taj stan, nasljedstva ne bi ni bilo.

Odvjetnik sada upozorava da je trebala s bakom potpisati ugovor o doživotnom uzdržavanju. No, ona je, kaže, činila sve kako u normalnoj obitelji treba biti - osjećala je dužnost da se brine o baki, a ostala je bez svega.

- Previše naivno sam sve shvatila, trebala sam biti spremnija da se ovo može dogoditi - zaključila je Ljubica koja više nema dom i u 40-tima mora početi život ispočetka.

Cijelu reportažu Provjerenog možete ovdje pogledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 21:03