StoryEditorOCM
Splitdruga faza

Ovim splitskim raskrižjem dnevno prođe 50 tisuća vozila. Opet krenuli radovi, stižu nove dvije trake, spasit će vozače

Piše Petra Klarić
9. veljače 2024. - 07:25

Prije nekoliko dana počela je druga faza radova na južnom dijelu raskrižja Ulice kralja Stjepana Držislava s Ulicom IV. gardijske brigade i Ulicom sv. Lovre, odnosno na raskrižju koje od Jadranske magistrale vodi prema Stobreču i TTTS-u.

– Radovi na južnom dijelu križanja na DC8 u Stobreču nastavljeni su 5. veljače. Na južnom dijelu križanja dograđuju se dvije trake za desne skretače, uređuju nogostupi, rasvjeta i zelene površine, a rok za završetak svih radova je 15. 7. 2024. godine – potvrdili su za “Slobodnu” iz Hrvatskih cesta.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

Izvođač je tvrtka “Strabag”, a ukupna vrijednost ovih radova iznosi 862.505,58 eura.

Prema podacima Hrvatskih cesta, ovo je jedno od najprometnijih raskrižja u Hrvatskoj, njime dnevno prođe oko 50 tisuća vozila. Cijeli potez od izlaza iz Splita prema Omišu prometno je vrlo zagušen, posebice ljeti, kada broj vozila na našim cestama naglo naraste.

No, iako će radovi na ovom raskrižju biti završeni kada već dobrano uđemo u turističku sezonu, njihovim završetkom ovo usko grlo trebalo bi se prometno rasteretiti. To će biti veliko olakšanje za stanovnike okolnih područja, ali i turiste koji se tamo nađu.

image
Božidar Vukičević/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:13