StoryEditorOCM
SplitODVJETNIK SVE TUMAČI

Otvara li pad Odluke o komunalnom redu vrata kaosu i što sad s ukinutim štekatima po Splitu? ‘Grad je pogriješio...‘

Piše Ivica Marković
4. srpnja 2023. - 12:23

Visoki upravni sud ukinuo je Ivoševićevu i Puljkovu Odluku o komunalnom redu iz 2022. godine.

Što to znači i kakve će biti daljnje posljedice ove odluke upitali smo Miju Jeličića, poznatog splitskog odvjetnika, koji je uz odvjetnicu Marinu Bosnić zastupao Željka Alfirevića, vlasnika splitskog ugostiteljskog objekta "No Stress" na Pjaci.

​Alfierević je i podnio tužbu protiv Grada Splita, jer mu je Odlukom o komunalnom redu iz 2022. uklonjen štekat sa Pjace.

Vlasnik uklonjenog štekata s Pjace slavi: srušio je kompletnu Ivoševićevu Odluku o komunalnom redu! Donosimo detalje

- Ta odluka o komunalnom redu iz 2022. godine je ukinuta, a to znači da je ona odluka koja je bila prije nje valjana, i dalje na snazi. Ukidanjem ove Odluke iz 2022. godine vraćamo se na "stare postavke", što znači da sva ona prava koja su prije važila i bila na snazi i danas vrijede. Dakle, Odluka o komunalnom redu iz 2022. godine, od 29. lipnja ove godine više ne vrijedi, rekao nam je odvjetnik Jeličić.

Što sada slijedi?

- E, sada bi Grad trebao sjesti s onim ljudima kojima je uskratio ugovor i trebali bi s njima razgovarati, kao i prodiskutirati pitanje eventualne naknade štete za ovo što im je učinjeno. Osobno očekujem kako će Grad pozvati sve zainteresirane strane u postupku i s njima sklopiti nove ugovore, rekao je Jeličić.

Zanimalo nas je koji će slijedeće korake poduzeti Željko Alfirević i znači li ova odluka da on sutra može na Pjacu vratiti svoj štekat koji mu je odlukom o komunalnom redu iz 2022. godine oduzet?

- Poznavajući Željka Alfirevića, mislim da on neće ništa raditi bez dogovora s Gradom jer se oncijelo vrijeme ponašao kao legalist. Mislim da će s Gradom sjesti za stol, ako s kime bude imao sjesti i zasigurno neće "udariti" na Grad zbog sigurne pogreške aktualne vlasti. On se ne želi nikome svetiti, on samo želi da se poštuje zakon i da se umanji počinjena šteta, zaključio je odvjetnik Mijo Jeličić.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 15:44