SplitAlkoholizirana i bez dozvole

Otkriven identitet vozačice koja je u crnom audiju usmrtila studenticu: 38-godišnjoj zaposlenici HAC-a vozačka je već oduzeta zbog vožnje u pijanom stanju

Piše Vladimir Urukalo
24. listopad 2018. - 21:41
prom

Splitska policija u srijedu popodne uhitila je i započela kriminalističku obradu nad Ivanom Tenom Gotovac Soldić (38), zaposlenicom HAC-a rodom s područja Karlovca i to zbog sumnje da je u Poljičkoj ulici u utorak navečer u alkoholiziranom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala studentica Marija Ćorić (19) iz Čapljine, te je potom pobjegla s mjesta nesreće.

Svijeće za 19-godišnjakinju: na mjestu tragedije u Poljičkoj okupili se prijatelji poginule djevojke

Pronađen crni Audi kojim je sinoć usmrćena pješakinja u Splitu, policija privela žensku osobu koja se sumnjiči za izazivanje nesreće

Kako neslužbeno doznajemo, ovo joj nije prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola. Naime, ovu tragediju u kojoj je život izgubila djevojka koja je prije samo nekoliko mjeseci u svom rodnom gradu nagrađena kao jedna od najboljih učenica gimnazije, Karlovčanka je izazvala s 1,10 promila alkohola u krvi, koliko joj je izmjereno nekoliko sati nakon nesreće kad ju je našla policija.

Vozila je bez vozačke dozvole odnosno pod važećom sudskom zabranom upravljanja motornim vozilom zbog vožnje u pijanom stanju. Takva joj je mjera, prema našim informacijama, izrečena u srpnju ili kolovozu ove godine na Prekršajnom sudu u Sinju.

Provjerom smo, pak, utvrdili da je Gotovac Soldić i u travnju 2015. godine bila kažnjena oduzimanjem vozačke dozvole i to na Prekršajnom sudu u Sinju na dva mjeseca. Tada je bila uhvaćena s 1,10 promila alkohola u krvi te se na sudu pravdala da je bila na nekom rođendanu i da je malo popila.

Je li jučer prekršila tu mjeru od prije tri godine koja je tek sad postala pravomoćna ili je ovo neka novo izrečena zabrana, nismo jučer uspjeli doznati.

#SPLIT#PROMETNA NESREćA