StoryEditorOCM
Splitsajam nautike

Otkazan ‘Croatia Boat Show‘ za 2023. godinu: Što stoji iza spominjanja ‘političkih okolnosti u Splitu‘ kao jednog od glavnih razloga za ovaj nepopularni potez?

Piše A.B.
20. listopada 2022. - 22:43

Otkazan je međunarodni nautički sajam "Croatia Boat Show" koji se u Splitu trebao održati 2023. godine. Kako su naveli na službenoj stranici sajma razlozi odgode su "političke okolnosti u Splitu i globalna situacija u nautičkom sektoru".

Ovaj se poznati nautički sajam godinama unazad tradicionalno održavao na Zapadnoj obali, a ove se godine mjesto održavanja preselilo na Rivu.

image


22. Croatia Boat Show

Tom Dubravec/Cropix

-  Zaista smo ponosni i zadovoljni iako je ovo daleko od onog što smo imali prije nekoliko godina kada nam je cijela luka bila puna brodova. Bankrotiralo je 50 posto tadašnjih izlagača, a novih se jako malo pojavljuje. Događa se da veliki kupuju male, slično kao i u autoindustriji. Teško će biti vratiti zlatne godine - rekao je Vicenco Blagajić, direktor "Croatia Boat Showa" ove godine prilikom otvaranja sajma.

Inače, na ovogodišnjem je sajmu sudjelovalo preko 100 izvođača što se, ipak, ne može usporediti s prijašnjim "zlatnim godinama". Ovaj je nautički sajam sljedeće godine trebao obilježiti 23. rođendan, no kako stvari za sada stoje nećemo ga proslaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 15:46