StoryEditorOCM
SplitFORTUNAL

Olujno jugo odsjeklo otoke od Splita; ne vozi nijedan katamaran i 4 trajektne linije. A sutra? Još gore, sprema se potop

Piše Split SD
20. listopada 2023. - 18:32

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za splitsko područje zbog jakog i olujnog juga. Narančasto upozorenje vrijedi za danas i sutra (subota), te je, navode, izražena mogućnost ozljeda i oštećenja zbog polomljenih grana, oštećenih konstrukcija i letećih krhotina.

image
Saša Burić/Cropix

Upravo su zbog jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, otkazane četiri trajektne i sve katamaranske linije koje povezuju Split s otocima, doznaje se u splitskom uredu Jadrolinije.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Trajekt koji je iz Splita trebao isploviti u 17 sati za Vela Luku i Ubli otkazan je zbog olujnog juga - rekla je Hini Jelena Ivulić, koordinatorica "Jadrolinije" na splitskom plovnom području.

image
Duje Klarić/Cropix

Napomenula je i kako su ranije tijekom dana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru otkazne još tri trajektne linije: Sumartin-Makarska, Vis-Split i Sućuraj-Drvenik.

image
Duje Klarić/Cropix

Svakako, vrijeme neće biti ništa bolje ni sutra, dapače, očekuje se uz jako jugo i obilna kiša, mogući pljuskovi s grmljavinom i teži uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti i mokrih kolnika. Negdje bi lokalno moglo pasti i preko 40 litara kiše po četvornom metru. Bit će i dalje toplo.

U nedjelju se očekuje prolazno smirivanje vremena, s većom mogućnošću za kišu u prvom dijelu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:06