StoryEditor
Splitvelika gužva

Ogromna navala na policijsku dražbu u Kopilici, Splićani razgrabili zaplijenjene bicikle: 'Kupija san je iz dišpeta, ali i jer će duvan poskupit...'

10. listopada 2018. - 13:12

Od kostura bicikla nepoznate marke za 50 kuna do modela Specialized Hardrock u sasvim dobrom stanju za 1700 kuna.

Tim bi se riječima mogao opisati raspon cijena po kojima su mnogobrojni građani kupovali nađene i napuštene bicikle, ali i ono što je od njih ostalo, s područja Policijske uprave koja je u utorak organizirala javnu dražbu u garažnim prostorijama Javne vatrogasne postrojbe u Kopilici.

Popriličan broj zainteresiranih okupio se znatno ranije od planiranog početka nadmetanja. Vozila na dva kotača moglo se unaprijed vidjeti na internetskoj stranici policije i tako se pripremiti za "utrku" po principu 'tko da više', a među oko 120 bicikala našlo se i nekoliko sasvim solidnih primjeraka.

- Tražim biciklu za sebe i curu. Možda nađemo koju dobru. Šteta što se ne može provat prije kupnje - kaže Antonio Trogrlić, razgledavajući modele.

Jedan stariji čovjek, dodajući da je iz Trogira, uspio je kupiti čak tri primjerka po 100 kuna.

- Iznajmljujen bicikle. Kupit ću ih deset ako uspijen. Pustite me da pratin - tjera nas od sebe zadubljen u ponudu.

Zbog velike gužve, dražbeno povjerenstvo odlučilo je napraviti reda među zainteresiranim građanima koji su nahrupili u garažu vatrogasaca.

- Napravite, molim vas, špalir da svi mogu vidjeti bicikle koje se nude. Plaća se u gotovini uz predočenje osobne iskaznice. Platite - odnesete. Nema računa R1 - poručivali su iz povjerenstva koje je jedva disalo od navale potencijalnih kupaca.

Glasnogovornica Policijske uprave Antonela Lolić vodila je dražbu, a s vremenom se od srca smijala na reakcije kupaca.

- Aj daj mi tu biciklu. Gori mi pod nogama - povikao je Ivica Bubić, ponosni vlasnik modela X fact koji je upravo kupio za 500 kuna.

- Kupija san je jer će duvan poskupit, pa ću ja s 58 godina krenit u zdravi život - smije se Bubić, djelatnik policije, priznajući da je kupio biciklu malo i iz dišpeta.

- Ja san pola ovih bicikli dotra u policiju, a nisu mi dali da neku kupin prvi, nego san se mora nadmetat ka i drugi. Eto, sad san je kupija ka običan građanin - priznaje naš sugovornik.

Najviše bicikli na dražbi stigle su s područja Policijske postaje Vis, a bilo ih je iz Omiša, Hvara, Brača, Trogira, Solina, Splita...

- Evo jedna ponica s Visa za 150 kuna. Ima čak i gume. Svi smo takvu vozili u djetinjstvu - najavljuje novu ponudu glasnogovornica.

- Evo i jedna s Visa nepoznate marke. Ima nešto vegetacije s otoka na sebi - nastavlja ona u vedrom tonu, a publika prihvaća šalu i uzvraća pljeskom i ovacijama za rekordan broj dvokotača s pučinskog otoka.

- Cijene su im malo visoke. Očekiva san puno niže. Nabavija san ženi jednu za 100 kuna, a triba bi i za dicu kupit... - ističe Bruno Petrušić.

Iza njega jedan dida ponosno nam pokazuje model Canyon od 600 kuna, kojim će obradovati unuka. Momak u crvenoj kapi rekorder je u kupnji. Nabavio je jeftino nekoliko bicikala, kako kaže, sve za dijelove.

Jedan stariji gospodin igrao je na sreću, pa je na neviđeno licitirao na 150 kuna i kupio bicikl.

- Evo jedna Giant bicikla u odličnom stanju. Početna cijena 250 kuna - najavila je pri kraju glasnogovornica.

U tren oka cijena je skočila na tisuću kuna, i na koncu bicikl je otišao novom vlasniku za 1550 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 15:10