StoryEditorOCM
SplitNA ČEKANJU

Odgođeno suđenje bivšem splitskom dogradonačelniku za lažiranje PTSP-a; sud dobio potvrdu da se upravo od toga liječi!

Piše Katarina Marić Banje
26. siječnja 2023. - 22:58

Odgođeno je suđenje Juri Šundovu, bivšem predsjedniku splitskog Gradskog vijeća i bivšem zamjeniku gradonačelnika Splita na Općinskom sudu u Splitu jer se ambulantno liječi od posljedica PTSP-a. Glavna rasprava je počela u svibnju prošle godine, a optužnica ga tereti da je lažnom dokumentacijom osigurao prava ratnog vojnog invalida Domovinskog rata.

Prije sudskog ročišta u srijedu sudu je dostavljena dokumentacija koja navodi da se optuženi Jure Šundov liječi u dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju splitskog KBC-a. Navedeno je kako se liječi od 12. siječnja do 9. veljače te stoga nije u mogućnosti doći na suđenje.

image

Tadašnji zamjenik gradonačelnika Jure Šundov i gradonačelnik Željko Kerum

Tom Dubravec/Cropix

Prema optužnom aktu, lažirao je 16 liječničkih nalaza kojima je stekao sporni status invalida. kazneno djelo je počinio u razdoblju od siječnja 2006. godine do travnja 2018. godine. godine, čime je oštetio državni proračun za 270.000 kuna, smatra DORH.

Članovi liječničkog povjerenstva su, ne sumnjajući u istinitost i vjerodostojnost priloženih liječničkih nalaza, utvrdili postojanje posttraumatskog sindroma kao bolesti koja je osnova za priznavanje postotka oštećenja organizma od trideset posto, stoji u optužnici.

U svojoj obrani je Jure Šundov izjavio kako se ne osjeća krivim, a u javnosti je ne jednom izjavio kako je proveo 1987 dana u borbenom sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 23:01