StoryEditorOCM
SplitDOBRA VIJEST

Od ponedjeljka u ‘Standu‘ useljava božica pravde. Saznali smo gdje će biti zemljišnik, a broj preseljenih spisa frapira!

26. siječnja 2024. - 15:43

Općinski sud u Splitu u novoj zgradi na adresi Gundulićeva 27 u Splitu, zgrada bivše robne kuće Standa, s redovnim radom počinje u ponedjeljak 29. siječnja 2024.godine. U proteklom tjednu izvršeno je preseljenje suda iz zgrade bivše vojarne na Dračevcu, dakle sudskih spisa i računalne opreme.

Isključivo zbog činjenice navedenog preseljenja pojedina ročišta su odgođena, saznajemo od Dunje Rumora, sutkinje i glasnogovornice suda. Zbog preseljenja se ročišta u četvrtak 25. i petak 26. siječnja nisu mogla održavati, osim onih vezanih uz određivanje istražnog zatvora koja su održavana u zgradi Županijskog suda, uglavnom u prostorijama Općinskog suda.

image

Predsjednik Općinskog suda Dražen Maravić

Sasa Buric/Cropix

U novoj zgradi radit će 320 zaposlenika od toga 68 sudaca i 20 sudskih savjetnika. Novouređena zgrada udomila je pet odjela splitskog suda: radni odjel, građanski odjel, kazneni odjel, obiteljski odjel i izvanparnični odjel.

Bit će smješteni u 22 velike sudnice, 38 manjih te 24 kabineta. Koliko su spisa morali premjestiti iz bivše vojarne u Dračevcu pokazuje podatak da je na kraju 2023. godine kod navedenog suda bilo 54.135 predmeta u radu (navedeni broj uključuje i zemljišnoknjižne predmete). 

Važno je obavijestiti sve zainteresirane kako Zemljišnoknjižni odjel ostaje na staroj adresi, dakle u zgradi Županijskog suda u Splitu tzv. Palači pravde u neposrednom susjedstvu.

image

Zgrada Općinskog suda, ex. Standa uskoro useljava

Vojko Bašić/Cropix
image

Nove prostorije zgrade su spremne za useljenje.
 

Sasa Buric/Cropix
image

Predsjednik Općinskog suda Dražen Maravić

Sasa Buric/Cropix
image

Dunja Rumora, sutkinja i glasnogovornica Općinskog suda u Splitu

Sasa Burić/Cropix
image

Ćelije za okrivljenike

Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:52