StoryEditorOCM
SplitMINERAL EXPO

Od mamutovih kljova do smaragda i rubina; na ovom splitskom sajmu nema čega neće biti

Piše Split SD
1. travnja 2024. - 10:28

U splitskoj dvorani Lora sljedećeg vikenda, 6. i 7. travnja održat će se 15. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja Mineral Expo.

Organizator poručuje kako ove godine očekujemo najveći odaziv izlagača do sada, s velikom ponudom dragog i poludragog kamenja, kristala, minerala, fosila i nakita, kao i stručne literature.

Za nakit izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog i dragog kamenja, zainteresiran je uvijek najveći broj posjetitelja a za zahtjevnije kupce u ponudi je i ručno izrađen unikatni nakit.

image

Sajam minerala održat će se u Lori

/Slobodna Dalmacija

Od dragog kamenja u ponudi će biti brušeni rubini, safiri, smaragdi, turmalini, topazi te opali iz Australije i Etiopije.

Ljubitelji neobrađenih minerala moći će vidjeti i odabrati komad za svoju zbirku od mnogo vrijednih, najrazličitijih minerala iz cijelog svijeta kao što su ametisti, opsidijani, spineli, celestini, apofiliti, ahati i kvarčevi iz Brazila i Urugvaja, lapis lazuli iz Afganistana, larimar iz Dominikanske Republike, te veliki izbor meteorita, moldavita i tektita.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, dijelovi mamutovih kljova i rebra, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također će se naći u ponudi sajma.

Cijena ulaznice je 4 Eura, a za djecu do 14 godina i grupama učenika ulaz je besplatan.

image
Ivana Marinić Kragić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:37