StoryEditorOCM
SplitMOŽE ODAHNUTI

Obustavljen postupak protiv Puljka: Ne mora platiti kaznu od 100 tisuća kuna zbog Vile Dalmacije

Piše Split SD
11. listopada 2023. - 10:26

Viši građevinski inspektor obustavio je postupak kojim se gradonačelnika Splita Ivicu Puljka prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju novčanom kaznom od 13.272,28 eura, odnosno, 100 tisuća kuna, piše Dalmatinski portal.

Podsjetimo, splitski gradonačelnik kaznu je dobio zbog radova na kanalizaciji u Vili Dalmaciji, a sada je stvar riješena jer je investitor odnosno Grad Split ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu koja je prije nedostajala. Grad Split je u svibnju dostavio dozvolu koja je postala pravomoćna idući mjesec i time su se stekli uvjeti za donošenje rješenja o obustavi postupka izvršenja inspekcijskog rješenja o novčanoj kazni. 

Prvi nadzor je izvršen u travnju 2022. godine kada je Državni inspektorat donio rješenje u kojem je naložio da se sve mora vratiti u prvobitno stanje, no Puljak je dva dana kasnije odstupio s vlasti. Potom je Gradom privremeno upravljala Vladina povjerenica Mirna Veža koja je zaprimila to rješenje te u primopredajnom zapisniku, prije nego što je vlast po drugi put predala Puljku, navela kako je sve riješeno i vraćeno u prvobitno stanje.

U veljači 2023. godine je građevinska inspekcija izvršila uvid i zaključila kako nije sve vraćeno u prvobitno stanje kao što je to u primopredajnom zapisniku navela Mirna Veža. Puljak je onda, ponovno, naložio da se sve konačno vrati u prvobitno stanje.

Puljka je Inspekcija dva puta kaznila za radove u Vili Dalmacija. Prvi put zbog radova bez građevinske, a drugi put zbog neizvršavanja naloga da se stvari vrate u prvobitno stanje. U oba slučaja kazna je bila 100 tisuća kuna, i to direktno adresirana na Puljka kao odgovornu osobu Grada Splita, piše Dalmatinski portal

Riječ je, inače, o projektu koji je donesen u vrijeme bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji je ugovorio radove na temelju Pravilnika o jednostavnim građevinama. Puljak je, dakle, nastavio s provedbom radova za koje je već bila pripremljena sva dokumentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:30