StoryEditor
Splitrok dva mjeseca

Objekti na cesti za splitsko rodilište počinju se rušiti u listopadu, evo tko je dobio posao i po kojoj cijeni

Piše N. L.
3. rujna 2019. - 21:14

Grad Split je nakon provedenog javnog natječaja odabrao najpovoljnijeg ponuditelja koji će uklanjati objekte na trasi Puta iza nove bolnice. Radi se o tvrtki "Građevno Zec", koja će taj posao odraditi za 1.861.250 kuna s uključenim PDV-om.

Mate Zec, direktor spomenute tvrtke, potvrdio nam je da je s Gradom već potpisan ugovor o izvođenju spomenutih radova.

- Naša je obveza bila napraviti projekt, što smo i učinili, te ga šaljemo gradskoj upravi, a njihova je nadležnost potom ishoditi sve potrebne dozvole. Očekujemo da bi s poslom krenuli negdje u listopadu ove godine, a rok izvođenja radova je dva mjeseca - kazao nam je Zec.

Na trasi spomenute prometnice, nastavlja, srušit će se ukupno četiri objekta, od čega dva na dvije etaže s podrumskim prostorijama. Tvrtka "Građevno Zec" je dužna nakon rušenja zbrinuti sav otpad te Gradu Splitu ostaviti poravnatu površinu.
Inače, na ovaj natječaj se, osim navedene firme, javila i zajednica ponuditelja "Opera Group" i "Eurco", te tvrtka "Tgt-Adriatic".

Prilikom pregleda i ocjena ponuda, nepravilnom je ocijenjena ona od Opere Group i Eurca, jer nisu dostavili garanciju banke ili novčani polog, već su kao jamstvo ozbiljnosti ponude podastrijeli bjanko zadužnicu. Preostale dvije tvrtke upotpunile su ponudu u dijelu koji je bio nejasan, a nakon toga su ocijenjene valjanima te su rangirane sukladno kriteriju za odabir, a to je bila ekonomski najpovoljnija ponuda.

#SPLIT#RUŠENJE#PUT IZA NOVE BOLNICE

Izdvojeno

07. srpanj 2020 15:41