StoryEditorOCM
SplitUVODIĆEV CENTARŠUT

Objavljena nova lista dužnika najamnine za prostore u vlasništvu Grada Splita. Rekorder je dužan skoro 300.000 eura

Piše Split SD
27. travnja 2023. - 13:54

U sklopu dnevnog reda sutrašnje redovne sjednice Gradskog vijeća nalazi se i odgovor na vijećničko pitanje Centrovog Nenada Uvodića koji je tražio da mu se dostavi ažurirani popis dužnika Grada za zakup poslovnih prostora

Olenka Dadić, pročelnica Upravnog odjela za ekonomske poslove u odgovoru na pitanje priložila je ažuriranu listu dužnika na dan dospijeća 28. ožujka ove godine po kojoj je dug prema Gradu po ovoj osnovi nešto manji od osam milijuna eura.

Prva na listi dužnika za poslovne prostore je i dalje tvrtka "Ultraviolet" d.o.o. koja u vlasništvu ima popularni klub "Ghetto" na Dosudu s 290.000 eura duga. 

Drugi po redu s visinom duga je Bonomi Blaženko, vlasnik "BHB" obrta za ugostiteljstvo, iza kojeg se krije Boutique hotel na Bačvicama na Šetalištu Bačvice koji duguje 236.000 eura.

Na trećem mjestu je omiški "Galeb" d.d. sa 177.000 eura, dok je četvrti dužnik, županijski Dom zdravlja sa 135.000 eura. Na petom mjestu je Državni hidrometeorološki zavod sa 123.000 eura duga.

Podsjetimo, prva takva lista objavljena je u studenom prošle godine. No, bez obzira na to što je u međuvremenu stigla ažurirana lista, Grad i dalje ima veliki problem s naplatom navedenih potraživanja jer su brojni poslovni subjekti ili brisani iz sudskog registra ili su u stečaju, tako da na te novce Banovina može zaboraviti.

Novu listu dužnika za poslovne prostore možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:48