StoryEditor
Splitpripremite živce

Novi prometni kolaps u Splitu: zbog tijela Leopolda Mandića zatvorit će sve ulice oko crkve, ali i neke prema središtu grada - u vrijeme kad navijači idu na Poljud

16. rujna 2017. - 13:29

Svetište Gospe od Pojišana ove će nedjelje postati epicentar molitve, gdje će se okupiti mnoštvo vjernika iz cijele Hrvatske. Povod tome je dolazak relikvije tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića, koje će od sutrašnjeg poslijepodneva do ponedjeljka ujutro biti izloženo upravo na Pojišanu, odakle će biti prevezeno u Rijeku.

Zbog toga će se sutra od 21 sat do ranih jutarnjih sati bdjeti u crkvi, moći će se obilaziti relikvija, moliti i pristupati sakramentu ispovijedi. Tijekom održavanja misa i bdjenja pojišanske će ulice biti posebno uređene, a prilaz svetištu kroz Zvonimirovu ulicu bit će dopušten samo za hodočasničke autobuse i vozila javnog prijevoza.Zato će neke ulice biti zatvorene za promet od nedjelje u 16 sati do ponedjeljka u 10.30, i to Pojišanska ulica od raskrižja sa Šetalištem Bačvice do Osječke. Također će se, po potrebi, uspostavljati blokade od raskrižja Zvonimirove i Osječke do križanja Zvonimirove i Ulice slobode. Dok svečevo tijelo bude u crkvi, bit će zatvorena i Viška ulica, i to od raskrižja sa Zvonimirovom do raskrižja s Gupčevom, a neće se smjeti voziti ni dijelom Gupčeve, od Gospinice do raskrižja s Viškom.Tijekom privremene regulacije svi će "Prometovi" autobusi na linijama koje inače prolaze Pojišanskom ulicom voziti obilazno Ulicom slobode, Matice hrvatske, Osječkom, Kranjčevićevom i Dubrovačkom, gdje će se vraćati na uobičajenu trasu Poljičkom cestom. Zvonimirovom ulicom prema središtu grada propuštat će se samo autobusi javnoga gradskog prijevoza i autobusi s hodočasnicima.

Budući da se na Pojišanu i po okolnim kvartovima očekuje velik broj vjernika, kapucini iz svetišta mole građane da slušaju upute redara, prometnih policajaca i predvoditelja bdjenja kako bi vladao dostojanstveni red i mir, budući da će biti zatvorene sve pristupne ulice.

U nedjelju poslijepodne će na splitskim ulicama biti velika gužva, jer će se i na drugom kraju grada u isto vrijeme dogoditi veliki priljev automobila zbog jadranskog derbija, utakmice između "Hajduka" i "Rijeke", koja počinje u 17 sati. Zato obratite pozornost na ulice oko Pojišana i Poljuda i posebnu regulaciju prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 22:29