StoryEditor
SplitNEPOZNAT JAVNOSTI

Novi direktor ‘Splitske obale‘ tukao je more 18 godina: ‘Prijavio sam se na natječaj jer sam se nadao da pripadnost stranci nije presudna i evo me tu‘

Piše Milena Budimir
27. listopada 2021. - 09:00

Na javnom natječaju je za direktora Splitske obale izabran Marijan Ciprijan. Nepoznat javnosti za sebe će jednostavno reći kako je - pomorac. I to pomorac koji je 18 punih godina "utukao" na moru.

Oplovio je skoro cijeli svijet i napredovao do čina kapetana duge plovidbe, no želja da provodi više vremena doma, s obitelji, je prevagnula. Karijeru je odlučio nastaviti na kopnu.

- Vidjevši javni natječaj za izbor direktora Trgovačkog društva Splitska obala d.o.o. odlučio sam se prijaviti. Rođen u Splitu, odrastao u Pločama, nakon gimnazije upisao sam Pomorski fakultet u Splitu, vraćao se gradu pod Marjanom Ciprijan.

- Unatoč tome što su imenovanja za ovakve poslove često pod utjecajem politike, činjenica da je raspisan natječaj dala mi je nadu kako pripadnost stranci ili nekoj interesnoj skupini ne mora biti odlučujući čimbenik, iskren je.

- Mislim da u Splitskoj obali mogu donijeti svoje iskustvo pomorca i rada na brodu u cilju unaprjeđenja poslovanja, racionalizacije i digitalizacije, veli nam.

Po završetku mandata sadašnjeg direktora na novu će funkciju stupiti drugog dana prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 14:23