StoryEditorOCM
SplitKupanje uz vonj

Nova sezona, stari problemi: kupači na Željezničara žale se na vonj iz press kontejnera na Bačvicama

Piše Božidar Lončar
12. kolovoza 2023. - 20:10

Kako nam se požalio jedan anonimni građanin, kupači na plaži Željezničar na istočnom dijelu Bačvica žale se na smrad press kontejnera u njihovoj neposrednoj blizini. Vonj iz press kontejnera je stari problem, o njemu smo pisali ove zime, ali i prije deset godina.

- Može li se išta učiniti da se smanje neugodni mirisi? Svako koliko se prazne press kontejneri u jednom danu? I sama sam se uvjerila da na dane bude stvarno grozno, a ljeto je, plaža je puna – komentar je anonimnog građanina.

Iz "Čistoće" su nam odgovorili kako se press kontejner s miješanim komunalnim otpadom odvozi dva puta dnevno, a press kontejner s papirom i kartonskom ambalažom jednom dnevno.

- Odvoz press kontejnera s miješanim komunalnim otpadom obavlja se jednom u jutarnjim i jednom u večernjim satima. Ako je potrebno rade se i dodatni odvozi. Kontejner se svakodnevno prije postavljanja čisti vodenim pranjem. Press kontejner za papir i kartonsku ambalažu prazni se minimalno jednom dnevno i ukoliko je potrebno ovisno stanju popunjenosti obavljaju se dodatni odvozi - odgovorili su nam iz "Čistoće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:27