StoryEditor
Splitopet fešta!?

Nova muka za Splićane koji žive u blizini Đardina: uskoro počinje još jedna manifestacija, samo tjedan dana nakon što su Getani prosvjedovali zbog 'napada na živce'

10. travnja 2019. - 18:07
park_djardin-021214.JPG

Manje od tjedan dana nakon mirnog prosvjednog okupljanja Splićana koji žive u neposrednoj blizni Đardina, a koji gradskim vlastima prigovaraju što su jednu od rijetkih zelenih oaza centra pretvorili u mjesto za fešte, potvrđen je prvi ovogodišnji višednevni event upravo na ovom mjestu. Iako je upravo u Đardinu još prije nekoliko godina održan prvi street food festival, organizatori iz Zagreba medije su obavijestili kako "Split konačno dobiva svoj street gourmet festival s vrhunskim ugostiteljima".

- S obzirom procvat ugostiteljstva bilo je vrijeme da i Split dobije svoj pravi street gourmet fair s ponajboljim splitskim ugostiteljima. Ove proljetne praznike, koji su oduvijek označavali početak sezone na našem Jadranu, od 23. do 28. travnja, splitski Đardin po prvi puta ugostit će sajam Split Spring festival za koji se nadamo kako će postati tradicionalni događaj koji će označavati početak turističke sezone u najlipšem gradu na svitu - pišu organizatori i najavljuju kako će se "tijekom cijelog dana i večeri  moći uživati u klopi, hladnom pivu i odličnoj glazbi". Sve ono od čega se prvim susjedima iz Đardina diže kosa na glavi.

- Nekada je ovdje bilo lijepo živjeti, ali sada je katastrofa. Prije par godina kada su počeli koncerti, situacije je postala nepodnošljiva. U stanu smo stavili dupla stakla, ali nije puno promijenilo stvari. Ne čujem vlastite misli, a kamoli ukućane kada mi nešto govore. Gledanje televizije neću ni spominjati. Ovo više nije uznemiravanje, nego napad na živce. Psihički nas uništava konstantna buka – pričala je prije samo koji dan našoj kolegici Splićanka Ana, čije brige očito nisu previše zaintrigirale činovnike u Banovini.

Baš kao ni park koji je pod zaštitom UNESCO-a kao dio A zone, a koji je posljednjih godina postao ledina za koncerte, višemjesečne štekate, gledanje utakmica, božićni sajam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 19:10