StoryEditor
Splitdžeparac od tvrtke

Nekima ipak ide naknada za godišnji odmor: ‘Promet‘ isplaćuje regres od 2500 kn, ‘Split parking‘ 2100, a ‘Vodovod‘ 1300 kn!

18. srpnja 2020. - 20:24

U okviru provođenja mjera za suzbijanje gospodarske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, većina tvrtki u kompletnom i pretežitom vlasništvu Grada Splita odlučila se solidarizirati s ostalima i ne isplatiti regrese svojim djelatnicima.

– Uvažavajući mjere i prijedloge Stožera grada Splita, društvo "Stano-uprava" neće, niti je planiralo, isplatiti regrese zaposlenima – kazali su nam iz te tvrtke kada smo ih nazvali s pitanjem mogu li djelatnici očekivati koju kunu u ovom razdoblju godišnjih odmora.

– Ne isplaćujemo regres zaposlenicima, a i jedna smo od rijetkih gradskih firmi koja je poslušala preporuke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, te je smanjila plaće, kako upravi, tako i svim svojim zaposlenicima za travanj, svibanj i lipanj – odgovor je koji smo dobili iz "Splitske obale".

Iz tvrtke "Lovrinac" kažu, pak, kako ni oni nisu isplatili naknadu za godišnji odmor za 2020. godinu, a ne znaju ni hoće li, jer sve ovisi o daljnjim uputama i razvoju situacije.

Radnici "Čistoće" također neće dobiti regres za godišnji odmor, kao ni oni zaposleni u tvrtki "Spalatum D.M.C.", koja, osim regresa, nema u planu ni druge dodatke za svoje djelatnike poput božićnica i ostalih dodataka.

Iznimka je tvrtka "Promet", iz koje nam vele kako će njihovi zaposlenici dobiti regres u iznosu od 2500 kuna jednokratno, i to prije početka korištenja godišnjih odmora za godinu za koju zaposlenik ostvaruje pravo.

Sukladno kolektivnom ugovoru, i u "Split parkingu" imaju razloga za slavlje jer će se svim djelatnicima isplaćivati regres, i to u iznosu od 2100 kuna jednokratno. U srpnju regres od 1300 kuna očekuju i djelatnici "Vodovoda i kanalizacije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 22:38