StoryEditor
SplitO, majko mila

Neki Splićani očito misle da je lift za osobe s invaliditetom-dizajnerska kanta za smeće!; Doduše, donedavno su otpatke bacali i u 'peći za drva'...

Piše PSD
15. rujna 2019. - 20:50

Neki Splićani još ne razlikuju lift od kante za smeće.

Ovu tužnu istinu ovjekovječio je naš čitatelj danas u Hrvojevoj ulici pored Pazara. Iako bi bilo pretenciozno kazati da je dizalo puno smeća, sigurni smo da neće proći dugo da se zatrpa. Kud svi, tu i mali Mujo. Doduše, donedavno su otpatke bacali i u peći za drva, kako su izgledale one 'Baldasarove kante' po gradu, lako se prevariti...

U pitanju je, inače, dizalo namijenjeno lakšem kretanju osobama s invaliditetom. Takvih je nekoliko u splitskoj gradskoj jezgri postavljeno preko projekta USEFALL (“Unesco Site Experience For All”) i za njih je izdvojeno 270.00 eura, no eto naši neuki sugrađani ga koriste kao koš za otpatke.

Split se i inače može samo posramiti kada je u pitanju svijest građana o recikliranju i o odvajanju otpada, u kontejnere se trpa sve i svašta, divlji deponiji niču na sve strane, a nitko živ ne zna kamo uopće treba odlagati građevinski otpad.

Da ne govorimo o tome da puno ljudi ne zna čemu služe oni plavi i žuti plastični kontejneri po gradu. Ukratko, vrijeme je da 'Čistoća' pokrene veliku akciju edukacije, pa onda i sankcioniranja nesavjesnih građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 06:51