StoryEditorOCM
SplitREPORTAŽA

Naši reporteri sa Splićanima u njihovom prvom slobodnom vikendu nakon više od dva mjeseca: Ni južina nam ne može zagorčat‘ espresso na slobodi

17. svibnja 2020. - 18:03
Ante Krešimir Klarić, Ante Roko Zemunik, Bartol Zemunik, Bruna Bašić, Tina Radanović, Rita Rudelić i Toma KlarićDuje Klarić/Hanza Media

Iza nas je prvi vikend otkako je na snagu stupila treća faza popuštanja mjera borbe protiv koronavirusa, odnosno otkako su svoja vrata ponovno otvorili ugostiteljski objekti.

Uputili smo se prema centru Splita kako bismo provjerili kako Splićani provode najslobodnije nedjeljno jutro u dugo vremena - od sredine ožujka.

Čini se kako je većina pohrlila na Rivu gdje smo, unatoč južini, zatekli obitelji s djecom, studente, ali i priličan broj starijih građana.

Pjaca i Prokurative još uvijek nisu pretjerano živnule, a Peristil, koji bi inače u ovo vrijeme već vrvio turistima, dočekao nas je prazan. Budući da su i trgovine odnedavno nedjeljom zatvorene, u gradu nije bilo šušura, ali zato na Rivi nije nedostajalo dobre energije.

Da su Splićani jedva dočekali djelomičnu normalizaci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:41