StoryEditor
Split'NEMA VREMENA ZA SVE'

Nakon burne sjednice Gradskog vijeća, Oparin savjetnik Krešimir Budiša otišao s čelnog mjesta tvrtke UNIST Tehnološki park; 'Istina je, nisam više direktor'

Piše Ana Franić
14. studenog 2019. - 18:34
Krešimir Budiša će sada imati više vremena za savjetovanje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare

Savjetnik splitskog gradonačelnika Krešimir Budiša više nije direktor društva “UNIST Tehnološki park”, potvrdio nam je to danas u telefonskom razgovoru.

S čelne pozicije te tvrtke u vlasništvu Sveučilišta je otišao svega dan nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj nije prošao prijedlog da Grad Split za tri milijuna kuna stekne suvlasništvo u toj firmi.

- Istina je da nisam više direktor. Projekt, kako ide prema svom kraju, traži operativno vođenje i to je sasvim druga uloga koja traži veći angažman-  kratko nam je kazao Budiša koji je prošlog tjedna, 6. studenog, na svojoj Facebook stranici napisao kako je dao službeni zahtjev za razrješenje s mjesta direktora rektoru Sveučilišta prof.dr. Draganu Ljutiću.

Budiša je već u svibnju najavio kako odrađuje posljednju dionicu svoje karijere u akademskoj instituciji te je tada rekao da će ostati još neko vrijeme na funkciji dok se ekipa ne uhodi, radovi zahuktaju i dok se ne riješi papirologija.

Poteštatov savjetnik napušta sveučilišnu tvrtku, više neće biti direktor Tehnološkog parka; Budiša otkrio zašto se odlučio odreći plaće od 13.637 kuna

Budiša je još u svibnju kazao kako ga savjetnička uloga koju ima u Banovini tjera da se još više koncentrira na brojne projekte koje je Grad Split započeo.

- Grad je sada u fazi u kojoj je Sveučilište bilo prije dvije-tri godine, kao što su Tehnološki park na Dračevcu, ali jednako tako Žnjan i Marjan i brojni drugi projekti- rekao je tada Budiša.

UNIST Tehnološki park osnovalo je Sveučilište u Splitu zbog europskog projekta "Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu“ koji je vrijedan 20 milijuna kuna, od čega je 99,16 posto sufinancirano bespovratnim EU sredstvima.

Tehnološki park prije nekoliko dana ponovno je došao u žižu interesa javnosti jer je na dnevni red sjednice Gradskog vijeća stavljena točka o prijenosu poslovnih udjela u društvu “UNIST Tehnološki park” i dokapitalizaciji društva gdje bi Grad Split za tri milijuna kuna kupio 25 posto udjela u toj tvrtki.

Čikotić se ne može načuditi zašto bi Grad Split uložio tri milijuna u tvrtku na čijem je čelu gradonačelnikov savjetnik: Odakle pare za ovu promašenu investiciju?

Nakon burne rasprave na vijeću točka je povučena te je odlučeno da će se materijali za sljedeću sjednicu bolje pripremiti.

Nakon burne rasprave povučena točka o prijenosu poslovnih udjela u društvu 'UNIST Tehnološki park' i dokapitalizaciji: 'Gledamo film Spašavanje vojnika Kreše, ima žrtava na sve strane...'

Prošlu srijedu na svojoj Facebook stranici je Budiša, kako kaže, ponukan brojnim netočnim i krivo prezentiranim informacijama iznio "točne informacije i podatke o razvoju projekta inkubatora na Spinutu".

 

 

 

 

 

#ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA#KREŠIMIR BUDIŠA#DRAGAN LJUTIĆ#UNIST TEHNOLOŠKI PARK

Izdvojeno

26. lipanj 2020 01:21