StoryEditor
Splitnovi uvjeti

Najgore je prošlo, smiruju se gužve na ulazu u Split: policija upozorava da nema prolaska bez dokumenata

24. ožujka 2020. - 10:40

S obzirom na ranojutarnje gužve na cestovnim prilazima Splitu, Solinu i Kaštelima, oko deset sati situacija se, izvještava splitska policija, značajno poboljšala.

Gužve su manje, a policija, pozivajući na strpljivost, apelira na građane da prilazeći punktu na ulazima i izlazima iz gradova, pripreme potrebne dokumente, osobnu iskaznicu i valjanu propusnicu, koju trebaju pokazati policijskim službenicima.

- Najveću gužvu imali smo jutros, u vrijeme odlaska na posao, u rotoru na Bilicama. Prema informacijama s terena, čekalo se oko dvadesetak minuta, prvi je dan, vrijeme pripreme bilo je kratko, no mogu potvrditi da su građani bili strpljivi. Moramo se svi naviknuti na nove uvjete i prema njima postupati. Ovo radimo da bismo sačuvali zdravlje svih građana i da bi sve važne službe mogle obavljati svoj posao. Apeliramo, ne napuštajte svoje domove ako zaista ne morate, budite odgovorni - kazala nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici, prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj na, na svim prilazima Splitu i okolnim gradovima detaljno provjeravaju imaju li svi odgovarajuće propusnice za kretanje.

- Molimo svih, kako se ne bi nepotrebne gužve stvarale, da pripreme osobnu iskaznicu i valjanu propusnicu i pokažu je policijskom službeniku. Tako će nam u narednim danima svima biti lakše.Tko nema valjane dokumente, neće moći proći.

Naravno da policijski službenici izlaze u susret ako je situacija uistinu hitna i neodgodiva, recimo, ako je u pitanju žurno očuvanje zdravlja. Molimo sve građane da se drže uputa, kako bi nam svima bilo lakše, sigurnije i bolje - apelira Lolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 08:52