StoryEditorOCM
SplitRJEŠENJE O OVRSI

Najcrnji scenarij se obistinio: sud odlučio da Grad Split mora isplatiti dr. Kneževiću 150 milijuna kuna; Hoće li ostati novca za funkcioniranje vrtića, vatrogasaca...?

Piše Tanja Gattin
28. studenog 2019. - 13:47
Dr. Nebojša Knežević je pokupovao dijelove prometnica na TTTS-u prije petnaestak godina dok je radio kao liječnik specijalist u splitskom KBC-u

Dogodilo se neizbježno: Općinski sud u Splitu je donio (nepravomoćno) rješenje o ovrsi temeljem pravomoćne presude po kojoj Grad Split mora platiti 97,04 milijuna kuna (s kamatama se iznos penje na oko 150 milijuna) umirovljenom liječniku Nebojši Kneževiću, njegovoj supruzi Alemki, njegovoj tvrtki "Petra Dura", te Srećku Mišuri.

Ako to Banovina ne napravi u roku 15 dana od kada rješenje postane pravomoćno, ovrhovoditelji mogu tražiti izravnu naplatu od Grada posredstvom Financijske agencije.

No, koliko Gradu treba ostati novca na računima da bi mogao normalno funkcionirati? Koliko je potrebno sredstava da bi vrtići, škole, vatrogasci, održavanje cesta, javne rasvjete i još mnogo toga moglo nastaviti normalno funkcionirati i koja sredstva po zakonu nitko ne bi smio ovršiti s ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:36