StoryEditorOCM
Splitima li kraja?

Na ulazu u splitsku Patologiju preko noći osvanuo čudan grafit, uspaničili se djelatnici bolnice. Pozvana je i policija

Piše Mario Matana
29. veljače 2024. - 11:11

U krugu KBC-a Split bolnice preko noći je osvanuo grafit, pomalo nejasnog sadržaja pa tako i poruke. Iako su svi izgledi da nema nekog posebnog zla u noćnom uratku neznanog ‘umjetnika‘, ipak je pozvana policija pa će nakon što oni obave očevid i sve evidentiraju, temeljito i detaljno kakvi već jesu, grafit bit - prepituran!

image
Snimio čitatelj

Potvrdila nam je to glasnogovornica KBC Split Kristina Bitanga, ne želeći ulaziti u detalje. Ništa čudno, bolnica je najveći poslodavac u Splitu i Dalmaciji, ima posla preko glave i na sve strane, ovaj grafit je minorna situacija u funkcioniranju jednog tako velikog organizma...

Sigurno se sad već pitate i što je dovraga pisalo? Da, da, nismo zaboravili tu informaciju, ali kako smo već naglasili, grafit nije prosječno djelo članova Torcide nego je više neka vrsta crno-bijele kaligrafije.

image
Snimio čitatelj

Uglavnom, krasopisom je na pročelje zgrade u kojoj je smještena Patologija (posebno dobro vidljivo s Poljičke nakon što su na tom mjestu posječeni čempresi) narisano ‘mojegrob‘ ili ‘mojsprovod‘, kako tko interpretira.

Lokacija Patologija je sigurno bila inspiracija za poruku, a posebno zanimljive su nam bile reakcije zaposlenih i studenata. Dok su neki pomalo i paničarili, drugi su bili potpuno cool u vezi grafita i nastavili sa svakodnevnim poslom, najiskusniji su smirivali kolege riječima:

-Da je to neka prijetnja ili poruka nama, pisalo bi ‘vašgrob‘ ili ‘vašsprovod‘, a ne moj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:55