StoryEditorOCM
Splitpješačka površina

Na poznatoj lokaciji ne radi javna rasvjeta, Splićani ogorčeni: ‘Moraš bit monstrum za ugasit svitlo na takvom mistu‘

Piše Petra Klarić
15. siječnja 2024. - 16:54

Građani splitskog Geta u Facebook grupi ‘Get Getanima’ požalili su se da u Dioklecijanovim podrumima ne radi javna rasvjeta. Kako kažu, taj prolaz je mnogim stanovnicima palače “prečica” i ulica koju redovito koriste. 

- Je li bio tko danas u Podrumima? Je li rasvjeta ugašena za stalno? Ne triban spominjat, ali ipak oću, kako su Podrumi faktički javna pješačka površina za sve ljude u Palači. Na dvista metara pješačke linije, koliko je cca duga Palača, šta za pješake uopće nije mala distanca, Podrumi su uljev/izljev na pola puta, ali su i hitna evakuacija na pola puta.  

Čim je hitna evakuacija, mora bit siguran put. Nema zajebancije. Podrumi su ulica, ničija prćija. Dakle, moraš bit monstrum za ugasit svitlo na takvom mistu – napisala je članica grupe. 

image

Objava u grupi ‘Get Getanima‘

Screenshot/Facebook

Ponukani ovom objavom, odlučili smo saznati o čemu se radi. Bila je to, moramo reći, prava avantura. Prvo smo zvali HEP jer nam je palo na pamet da bi u pitanju mogao biti nekakav kvar na mreži. Nakon kraćeg razgovora oni su nas uputili na Parkove i nasade jer je to navodno pod njihovom nadležnošću. 

Nazvali smo zatim Parkove i nasade, a od njih smo saznali da oni ipak nisu nadležni za to pa smo nastavili dalje. Uputili su nas na komunalu. U međuvremenu nam je sinulo da bi o tome nešto mogli znati u Muzeju grada Splita jer oni upravljaju Podrumima.

image

Glavni prolaz u Dioklecijanovim podrumima

Paun Paunović/Cropix
 

Ravnateljica Vesna Bulić Baketić nam se odmah javila i potvrdila da oni upravljaju Podrumima, ali nam je usput objasnila i da se glavni prolaz u Podrumima vodi kao ulica pa je za rasvjetu zadužen Upravni odjel za komunalne poslove Grada Splita. 

Zvali smo zatim Leonu Grgić, pročelnicu ranije spomenutog Upravnog odjela, no bez odgovora. Malo razočarani, ali i dalje ustrajni, poslali smo i upit Gradu Splitu, ali odgovor ne očekujemo danas. Kada saznamo razlog, svakako ćemo ga objaviti. 

Nakon neočekivano duge avanture moramo zaključiti da je vjerojatno lakše doći u kontakt s premijerom ili predsjednikom osobno, nego saznati zašto u Splitu ne radi rasvjeta u ulici dugoj cijelih 200 metara. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:46