StoryEditorOCM
SplitPOSEBAN DATUM

Na Kampusu obilježen Međunarodni dan mladih: ‘Zajedničkom suradnjom i angažmanom može se učiniti mnogo toga‘

Piše Lucija Vujnović
14. kolovoza 2023. - 12:11

Međunarodni dan mladih obilježen je u subotu, 12. kolovoza, u organizaciji Savjeta mladih Grada Splita, Savjeta mladih Splitsko - dalmatinske županije i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu u Zgradi tri fakulteta (Kampus). Ovogodišnja tema obilježavanja bila je "Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu". 

image
Savjet mladih Split

U ime organizatora Rafaela Matić, Ivan Jagnić i Jerko Šarić poručili su kako se zajedničkom suradnjom i angažmanom može učiniti mnogo toga za mlade.

- Smatramo da je ovaj Međunarodni dan mladih poseban datum kada imamo priliku osvrnuti se na sve interese, želje i potrebe mladih u našem društvu. Također svojim radom kroz cijelu godinu moramo biti u komunikaciji s mladima i usvajati njihove ideje, rješavati njihove probleme i poticati ih da se uključe u aktivnosti u svim sferama društva. Ovo je jedan jedinstven događaj koji je okupio sve aktivne predstavnike mladih u Splitu, a mi ćemo u budućnosti raditi na borbi za prava mladih ljudi i poticati organiziranje više ovakvih događanja - poručili su organizatori. 

image
Savjet mladih Split

Početak bogatog programa pjesmom je otvorio Vlatko Belas, član Savjeta mladih,a ujedno i nagrađivani bariton splitskog HNK. Program je vodila Ivana Runjić, također članica Savjeta mladih.

Na obilježavanju Dana mladih organizirano je i predstavljanje udruga i njihovih projekata. Projekte Udruge Feniks koja se bavi mentalnim zdravljem predstavila je Marina Vidović. Udrugu Liberato su predstavljali Stipo Margić, Mijo Matijević i Martina Bacelj. Klaster udrugu "Mreža" predstavila je Nataša Bocevska – Mladenoska. Studenti za studente (S4S) održali su i snimanje podcasta, a kao njihovi predstavnici došli su Petra Stupalo i Duje Brljević.

Okupljeno mnoštvo se također moglo informirati o radu i načinu djelovanja Savjeta mladih Grada Splita, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu te Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije.

image
Savjet mladih Split
image
Savjet mladih Split

Obilježavanje je popraćeno dvosatnim nastupom benda Pink Panther, a za zakusku se pobrinuo Studentski Centar. Organizirani su kviz i lutrija, čiji su prihodi namijenjeni za humanitarne svrhe.

Kviz, koji su pripremili i vodili Petar Kordić, Marino Polić i Petar Mamić bio je iznimno popularan s obzirom na to da se u znanju natjecalo čak 20-ak timova mladih. Onih 15 najsretnijih sa sobom su odnijeli i bogate nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:37