StoryEditor
SplitPRVI REZULTATI

Na Higijenskom se već nekoliko dana obavljaju brzi testovi na koronu, pozitivnih je između 30 i 40 posto. Evo gdje će se uskoro još moći testirati

18. prosinca 2020. - 20:31

Već nekoliko dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo se obavlja antigensko, odnosno narodim jezikom rečeno, brzo testiranje na Covid-19.

Na to testiranje, u kojem u 15 minuta naši građani spoznaju, jesu li pozitivni ili negativni ne može doći svatko samovoljno, već oni kojima obiteljski liječnik izda uputnicu, odnosno koga naruči na brzo testiranje.

Stoga nas je zanimalo, od ukupne brojke do sada testiranih, koliko je bilo pozitivnih.

- Radi se o 30 do 40 posto pozitivnih na brzom testu, što je jednako kao i kod postotka PCR testova. Moram napomenuti da ćemo za nekoliko dana započeti i s besplatnim brzim testiranjima u Sinju, Makarskoj i Imotskom jer će nam država poslati brze testove iz robnih rezervi.

To će testiranje moći obaviti svi oni građani, koje njihovi liječnik uputi online na testiranje - rekla nam je dr. Diana Nonković, šefica epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo. 

image
Dr. Diana Nonković
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 15:30