StoryEditor
SplitPOSEZONA

Možda splitskim iznajmljivačima upadne još koja rezervacija: britanski niskotarifni prijevoznik ukida sve letove prema Hrvatskoj, izuzev prema Resniku

Piše PSD
6. listopada 2020. - 09:38

 Možda splitskim iznajmljivačima upadne još koja rezervacija i u posezoni. EasyJet je prvog vikenda listopada okončao većinu svojih linija prema Dubrovnika, a do kraja mjeseca prometovat će samo prema Zračnoj luci Split, javlja Croatian Aviation.

Iako je EasyJet u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja prometovao prema Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku do samog kraja sezone (kraja listopada), to se ove godine neće dogoditi. Linije prema Zadru i Puli prestale su prometovati s krajem rujna, a kompanija je do kraja listopada planirala prometovati na četiri linije prema Dubrovniku te na osam prema Splitu.

EasyJet je dodatno reducirao promet prema Dubrovniku te je u prvih pet dana listopada odradio posljednje ovogodišnje letove na linijama iz Bristola, Edinburgha i Londona prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Iako su karte bile u prodaji do samog kraja listopada, ova je aviokompanija odlučila prekinuti promet znatno ranije od planiranog.

Kompanija je ranije najavila prometovanje na osam međunarodnih linija prema Splitu do kraja listopada, no došlo je do otkazivanja dvije linije, iz Bristola i Glasgowa prema Splitu.

Kompanija sada u prodaji nudi šest linija prema Zračnoj luci Split:

Basel - Split, dva puta tjedno, do 24.10.,

Berlin - Split, dva puta tjedno, do 24.10.,

Gatwick - Split, dva puta tjedno, do 24.10.,

Geneva - Split, jednom tjedno, do 24.10.,

Luton - Split, jednom tjedno, do 24.10.,

Manchester - Split, jednom tjedno, do 17.10.

Kako piše Croatian Aviation s krajem ljetnog reda letenja (24. listopada) EasyJet će prekinuti operacije prema Zračnoj luci Split i time okončati ovogodišnju ljetnu sezonu prema hrvatskim zračnim lukama, ali uz uvjet normalizacije stanja, EasyJet planira prometovati prema hrvatskim destinacijama u 2021. godini na svim linijama na kojima je prometovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 17:18