StoryEditorOCM
Splitobjesi se i uživaj

Mladić smislio genijalno rješenje za izdržati drndanje vlakom od Zagreba do Splita s kojim bi mnogi poželjeli da vožnja traje još malo duže

Piše split sd
24. kolovoza 2022. - 12:14

Vožnja vlakom od Zagreba do Splita je oduvijek bila samo za one hrabre i izdržljive. Dugačko putovanje, pomiješano s vječnim odgodama i šeširom iznenađenja koje uvijek na raspolaganju ima HŽ-ova infrastruktura, su već desetljećima najbolji mamac za - autobusne prijevoznike. Stoga, svaki iole iskusniji putnik će na samu ideju kupovine karte za ovu željezničku relaciju instinktivno odreagirati pitanjem: Zašto?

Međutim, među nama svakodnevno, iako ih rijetko primjećujemo, šetaju i oni čija će reakcija na istu suludu ideju biti: Zašto ne?

Jedan od takvih je ovaj neustrašivi anonimac na naslovnoj fotografiji koji se od svih lukavština i podlosti transporta hrvatskim vlakom brani samo hammockom i knjigom. 

I dok bi se neki objesili samo na ideju da se moraju drndati prugom od sjevera do juga Republike Hrvatske, on se - objesio u samom vagonu. I visi, ginga se, spava ko zaklan... A ostali živi putnici mu na tom blaženstvu zavide.  

Mislili su djelatnici HŽ-a da znaju što je ležarina, a ovaj prizor je i njih ostavio u čudu. Jer - ko to više čita knjigu iruda ti?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 14:06