Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitOd 17. do 21. lipnja

Miroslav Radman u Split dovodi preko sto znanstvenika na konferenciju o biomedicinskim istraživanjima, a najveći naglasak bit će na liječenju raka

Piše Sandra Barčot
5. svibnja 2019. - 14:10

Svjetski priznati znanstvenik Miroslav Radman i ove godine u Split dovodi preko sto znanstvenika iz svih zemalja koji će biti sudionici druge po redu Međunarodne konferencije “Napredak u biomedicinskim istraživanjima” (Advances in Biomedical Research).

Od 17. do 21. lipnja na splitskom “Mediteranskom institutu za istraživanja života” (MedILS), brojni stručnjaci iz raznih područja važnih za ljudsko zdravlje, će raspravljati, razmjenjivati iskustva, upoznavati se s najnovijim istraživanjima o produžetku ljudskog života, pronalasku lijekova za liječenje bolesti koje uništavaju čovječanstvo, educirati se, …

Po oraru čak će 40 vodećih znanstvenika održati predavanja o molekularnoj i staničnoj biologiji bolesti, osobito u neuroznanosti, imunologiji, metabolizmu te bolesti današnjice koja je pogubna za mnoge - raku.

Sudionici ovogodišnje konferencije posebno će se usredotočiti na koncepte i izazove unutar svakog od navedenih znanstvenih područja kroz predavanja o najnovijim tehnologijama u genomici, proteomici i metabolomici, signaliziranju raka, razvoju terapije, DNA oporavku i imunoterapiji.

Konferenciju suorganiziraju “Mediteranski institut za istraživanje života” i “Sveučilište u Torontu”, odnosno profesor Miroslav Radman (MedILS), profesor Mladen Merćep (MedILS) i profesor Igor Štagljar (University of Toronto).

Inače, prva konferencija koja se lani u srpnju održala na splitskim Mejama, okupila je također stotinjak znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja koji su se baviti temom razumijevanja funkcije gena proteina terapijske važnosti, odnosno gena za produžetak ljudskog života i starenju kože.

#MIROSLAV RADMAN

Izdvojeno