StoryEditorOCM
SplitRADNI SASTANAK

Ministar Ćorić u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji: sastao se s županom Bobanom, pričalo se i o Lećevici

Piše I.Bu.
4. veljače 2022. - 11:28

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i Ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić održali su radni sastanak na kojem je bilo govora o dvjema ključnim temama- aglomeracijama i gospodarenju otpadom, projektu Lećevica.

- Često sam govorio da nije bilo ulaganja u komunalnu infstrastrukturu 30 godina i više na području županije kao što imamo u posljednje dvije,tri godine- kazao je Boban pa dodao da je krajnji datum financiranja programa iz sredstava EU konac 2023. godine.

Boban je istaknuo da se Splitsko-dalmatinska županija kao ni ostale u Dalmaciji ne mogu pohvaliti odvajanjem otpada. Najavio je potom "zajedničku akciju" Županije, Ministarstva i lokalnih jedinica glede dodatne edukacije i potrebne infrastrukture za zbrinjavanje otpada, a neizbježnim je nazvao i Regionalni centar čistog okoliša.

Da cijela država ima izazov s kreiranjem učinkovitog sustava gospodarenja otpadom istkanuo je i ministar Ćorič.

- Upoznao sam se ovdje s dinamikom realizacije centra Lećevica. Ono što veseli jest činjenica da su aktivnosti na prilagodbi dokumentacije novom programskom razdoblju u tijeku. U narednom razdoblju ćemo pristupiti komunakciji između Ministarstva i zaduženih za realizaciju- dodao je ministar pa se dotaknuo i rokova.

- Vjerujem da će san postati java u sljedeće tri do četiri godine. Mislim da je to realan rok. Ono što predstoji je prilagodba dokumentacije novom programskom razdoblju. Ono je krenulo od 2021. godine, ali EU komisija još nije definirala sve moguće uvjete- istaknuo je Ćorić.

Po pitanju sanacije prostora tvornice Dalmacija u Dugom Ratu kazao je da je Ministarstvo zatražilo dodatnu analizu materijala koja se ondje nalazi. Dotaknuo se Ćorić i poskupljenja struje i plina pa rekao da Vlada radi na paketu mjera kojim će priamrno pomoći najugroženijim kućanstvima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 18:10