StoryEditor
Splitradnici zaštićeni

Ministar Beroš posjetio splitski škver: ‘Brodosplit‘ je i u vrijeme korone našao načina da gradi brodove. Sve funkcionira na vrlo visokoj razini

Piše PSD
30. lipnja 2020. - 18:00
‘Brodosplit‘

Ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., danas je posjetio Brodograđevnu industriju Split gdje je obišao proizvodne pogone i tom prigodom ocijenio kako bi Brodosplit mogao biti uzor organizacije u novom-normalnom ako virus ostane među nama dalje u populaciji.

- Brodosplit se, provodeći preporuke Nacionalnog stožera, uspio obraniti od prodora koronavirusa. To je velika tvrtka od 2000 zaposlenih i drago mi je što su mi oni rekli da su se osjećali kao da im je Nacionalni stožer stalno na raspolaganju jer smo se trudili svima odgovoriti čim prije i dati točne relevantne informacije. Prema rezultatima znanstvenika sa Sveučilišta u Splitu možemo zaključiti da su mjere koje su provodili bile iznimno učinkovite jer su spriječili proboj Koronavirusa u Škver. A to je tim veći uspjeh jer su uspjeli zaštititi radnike i proizvodni proces - naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministra su dočekali član uprave Brodosplita Tomislav Čorak i savjetnik uprave za korporativnu sigurnost Boško Ramljak, koji su ga upoznali s aktualnim poslovima i projektima šetnjom kroz proizvodne pogone, koji u okviru preporučenih mjera funkcioniraju i dalje i nastavljaju proizvodni proces, štiteći sigurnost osoblja, kupaca i poštujući propise i protokole koje je utvrdila Vlada RH.

- U trenutku kad je bilo lakše ostati doma, u Brodosplitu su našli načina kako da se prilagode epidemiološkoj situaciji i naprave iskorak i omoguće da poslovni procesi ne trpe. Samo oni koji su bili nužni za proizvodni proces su radili u brodogradilištu, dok su mnogi, koji su bili u mogućnosti radili od kuće. Prema tome, rekao bih da je to jedan jako dobar način organizacije u uvjetima novog, gdje se moramo prilagoditi novim okolnostima. Prateći zadnjih nekoliko mjeseci, moram zaista čestitati i reći da bi ovaj model organizacije mogao poslužiti kao uzor organizacije u novom-normalnom ako virus ostane među nama dalje u populaciji - rekao je ministar Beroš.

U Brodosplitu je inače zaposleno preko 2200 radnika, ali danas ih radi 1700, jer dio radnika radi od kuće. Nastavljaju se poduzimati sve potrebne mjere zaštite svih radnika i njihovih obitelji, u svrhu nastavljanja proizvodnog procesa i kontinuiranog rada pogona i radionica na izgradnji brodova i offshore projekata.

 

#VILI BEROŠ#BRODOSPLIT

Izdvojeno

02. srpanj 2020 19:16